Nonstop Food
Ekipo Nonstop sestavljajo trije študentje živilstva Eva Mustafa, Luka Korošec in Gašper Korat. Ukvarjajo se z izkoriščanjem stranskih surovin, ki ostajajo zavržene v agroživilski industriji, še posebej s stranskim produktom proizvodnje piva - pivskimi tropinami, ki so izjemen vir prehranskih vlaknin. V Evropi je bilo v lanskem letu vsak dan proizvedenih kar 18 milijonov ton pivskih tropin. Ekipa Nonstop je zato razvila tehnologijo, ki omogoča, da stransko surovino predelajo in uporabijo v izdelkih kot so krekerji, testenine, kruh ipd. V Centru Rog bodo kreirali nove izdelke, ki bi pripeljali do še boljšega izkoriščanja že poznanih stranskih surovin.

See more
Ejet 9X

EJET 9X je visokozmogljiv električni čoln, ki uvaja inovativne rešitve električne pogonske tehnike v navtični svet. Cilj podjetja EJET, katerega ustanovitelj je Žiga Jarc, je ustvariti okolju prijazen električni čoln, ki bo prispeval k z...