Nonstop Food

Ekipo Nonstop sestavljajo trije študentje živilstva Eva Mustafa, Luka Korošec in Gašper Korat. Ukvarjajo se z izkoriščanjem stranskih surovin, ki ostajajo zavržene v agroživilski industriji, še posebej s stranskim produktom proizvodnje piva - pivskimi tropinami, ki so izjemen vir prehranskih vlaknin. V Evropi je bilo v lanskem letu vsak dan proizvedenih kar 18 milijonov ton pivskih tropin. Ekipa Nonstop je zato razvila tehnologijo, ki omogoča, da stransko surovino predelajo in uporabijo v izdelkih kot so krekerji, testenine, kruh ipd. V Centru Rog bodo kreirali nove izdelke, ki bi pripeljali do še boljšega izkoriščanja že poznanih stranskih surovin.

Studio_Nonstop Food_slika1

See more

Urška Sadar

studii_MODULAR_PROMO_2023_1

Designer and architect Urško Sadar is interested in the connection between modern and traditional techniques, exploring unpredictable forms and designing objects with added value. In the project she will be developing at the Rog Centre, ...