Nonstop Food

Ekipo Nonstop sestavljajo trije študentje živilstva Eva Mustafa, Luka Korošec in Gašper Korat. Ukvarjajo se z izkoriščanjem stranskih surovin, ki ostajajo zavržene v agroživilski industriji, še posebej s stranskim produktom proizvodnje piva - pivskimi tropinami, ki so izjemen vir prehranskih vlaknin. V Evropi je bilo v lanskem letu vsak dan proizvedenih kar 18 milijonov ton pivskih tropin. Ekipa Nonstop je zato razvila tehnologijo, ki omogoča, da stransko surovino predelajo in uporabijo v izdelkih kot so krekerji, testenine, kruh ipd. V Centru Rog bodo kreirali nove izdelke, ki bi pripeljali do še boljšega izkoriščanja že poznanih stranskih surovin.

Studio_Nonstop Food_slika1

Poglej še

Paxia

studii_paxia_promo_2023

Brezpilotni letalnik Blue Voyager se uporablja za avtomatsko vzorčenje vodnih virov in analizo vzorcev med letom. Za produktom stoji startup Paxia, ki ga sestavljajo študentje Domen Trontelj, Tilen Šket in Rok Hladin. S pomočjo visoke t...