Ropotije

datum
Saturday
15. 2. 2025
ura
10 a.m. - 1 p.m.
lokacija
Keramičarski lab
za člane
€15
for guests
€15
Prosta mesta: 1/8

...

Vabljeni na kreativno otroško delavnico Ropotije. V sproščenem in ustvarjalnem vzdušju bomo ustvarjali unikatne ropotuljice iz treh vrst gline: porcelana, visokotemperaturne in nizkotemperaturne gline. Najprej se bomo seznanili z osnovnimi tehnikami ročnega oblikovanja gline (plošče, kačice, ščipanje) in nato iz izbranih materialov oblikovali votle oblike z drobnimi kroglicami v notranjosti, ki ob premikanju ustvarjajo zvok.

Delavnica je namenjena otrokom starejšim od 8 let.

Otroci bodo na delavnica razvijali svojo ustvarjalnost in raziskovali zvočne in fizične lastnosti keramike. Poleg razvoja fine motorike, delavnica tudi skrbnosti in odgovornosti do lastnine, saj so izdelki krhki in lomljivi.

O mentorjih:

Delavnico bo vodila Ana Ščuka, oblikovalka in umetnica ter diplomirana oblikovalka unikatov. Trenutno deluje na dveh področjih rokodelstva in oblikovanja. Ukvarja se z oblikovanjem keramike, poleg tega pa se vključuje tudi v multidisciplinarne projekte na lokalnem in mednarodnem prizorišču. Je tudi prejemnica nagrade Young Creator na 26. mednarodnem bienalu de Vallauris 2024 v Franciji.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da svoje osebne stvari pospravite v garderobne omarice, ki vam jih bo pokazal mentor. Na program ne zamujajte, ker s tem motite delovni proces. V primeru zamude vstopa v lab žal ne moremo zagotoviti.

Program poteka v slovenščini, razen, kjer je navedeno drugače.

V primeru odpovedi vas bomo o tem obvestili dva dni pred načrtovanim začetkom.

V kolikor se programa ne morete udeležiti, kotizacij ne vračamo, prav tako ni mogoče zamenjati termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o čemer nas prosimo obvestite vsaj 24 ur pred začetkom programa na e-naslov: steklokeramika@center-rog.si

Veselimo se vaše družbe in skupnega ustvarjanja.

See more

Nonstop Food

Studio_Nonstop Food_slika1

Ekipo Nonstop sestavljajo trije študentje živilstva Eva Mustafa, Luka Korošec in Gašper Korat. Ukvarjajo se z izkoriščanjem stranskih surovin, ki ostajajo zavržene v agroživilski industriji, še posebej s stranskim produktom proizvodnje ...