Molekularni cukrčki / 6-12 let

datum
15. 4. 2023 -
15. 4. 2023
ura
10 a.m. - 1 p.m.
lokacija
Center Rog
brezplačno

...

Radosti veselega decembra so vedno obdane v sladke okuse. Da bo izkušnja sladkanja tudi poučna, vabimo vaše najmlajše, da se udeležijo delavnice Molekularni cukrčki.  

Otroci bodo na delavnici izdelali užitne sladkorne paketke iz naravnih polimerov. Spoznali bodo novo vrsto bioplastike, ki je popolnoma naravna in jo je mogoče tudi pojesti, s čimer gradimo v smeri prihodnosti brez okolju škodljive plastike. Biopolimerom bodo otroci dodajali naravna barvila in okuse ter vanje pakirali sladke in medene dobrote. Izkusili bodo tudi čarovnijo molekularne kuhinje in si na žaru zapakirali kroglice z napitki ali pa si naredili sladke palčke. 

Vse dobrote, ki jih otroci ne bodo že sproti pojedli in raztopili v toplih napitkih, bodo po delavnici odnesli domov in z molekularno pojedino razveselili svoje najbližje.

*Starše naprošamo, da nas ob prijavi otroka na delavnico obvestijo o njegovih morebitnih alergijah na hrano.

Trajanje: 1,5 h
Predznanje: ni potrebno
Število udeležencev: 10
Cilj: ustvariti užitne paketke iz naravnih polimerov
Dejavnosti: mešanje, barvanje, vakuumiranje, pečenje na žaru (160 °C)
Pridobljena znanja: molekularna kuhinja, polisaharidi, užitna bioplastika
Material: naravni zgoščevalec iz alg, naravna barvila, sladka živila za okus, med
Orodje: posoda, žlička za mešanje, kapalka za dodajanje barve, aparat za vakuumiranje, žar, lesene palčke
Mentorji: dr. Uroš Novak, Ana Oberlintner, Mejrema Nuhanović

Delavnica bo potekala v partnerstvu z društvom Urbani čebelar / FoodE projektom.

See more

Hishka

Studio_Hishka_slika1

Projekt HISHKA se ukvarja z izzivi dostopnosti, presežkov, uporabnosti in revitalizacije prehitro preraslih, velikokrat skoraj novih kosov otroških oblačil. HISHKA je krožni trajnostni projekt, sistem in sodobna blagovna znamka otroških ...