Celoletna modelarska šola

datum
1. 10. 2024 -
20. 6. 2025
ura
5 p.m. - 7 p.m.
lokacija
Center Rog, studio 15 (3. nad.)

...

Modelarstvo je priljubljeno tako med otroki kot med odraslimi, saj omogoča ustvarjanje in rekonstrukcijo kompleksnih struktur in predmetov, hkrati pa razvija natančnost, potrpežljivost in ustvarjalnost.

V šolskem letu 2024/ 2025 v Centru Rog v sodelovanju z Mestno zvezo društev za tehnično kulturo Ljubljana organiziramo celoletno modelarsko šolo. Vabljeni učenci in dijaki, ki bi se radi preizkusili v letalskem in ladijskem modelarstvu. Tečaj je primeren za starost 10-18 let.

Spoznavali bomo naravne zakonitosti aerodinamike, aerostatike in hidromehanike in se seznanili z različnimi materiali, njihovimi lastnostmi in načini obdelave.

Skupaj bomo domiselno reševali številne konstrukcijske izzive. Razvijali bomo natančnost in potrpežljivost pa tudi svoj estetski čut, ročne spretnosti in medsebojno komunikacijo. Modele, ki jih bomo izdelali bomo tudi preizkusili na terenu.

Pridruži se nam na modelarski šoli in odkrij, zakaj je modelarstvo več kot le hobi. Je strast, ki lahko traja vse življenje, saj vedno obstajajo novi izzivi in projekti, ki jih je treba premagati.

Vabljeni na PRVO PREDSTAVITVENO SREČANJE, ki bo v torek, 1. oktobra 2024, ob 17:00 uri, ko bo modelarski mojster odgovorili na vsa vprašanja in prikazal delo. Če bodo še na voljo prosta mesta, se lahko tudi na tem uvodnem srečanju prijavite na tečaj.

Cena:

Cena celoletnega tečaja je 350 € ( kar je 39 € / mesec). Ob vpisu se plača 150 €, preostanek pa v dveh obrokih po 100 € (prvi do 5. januarja 2025, drugi do 5. aprila 2025).

Trajanje:

90-urni modelarski tečaj bo potekal od 1. oktobra 2024 do 20. junija 2025

Več informacij in prijave:

Prijavite se neposredno pri MZDTK preko spodnjih kontaktov:

ogorelec.peter@gmail.com

031 299 214 (Peter)

See more

Nonstop Food

Studio_Nonstop Food_slika1

Ekipo Nonstop sestavljajo trije študentje živilstva Eva Mustafa, Luka Korošec in Gašper Korat. Ukvarjajo se z izkoriščanjem stranskih surovin, ki ostajajo zavržene v agroživilski industriji, še posebej s stranskim produktom proizvodnje ...