Od glave do repa — čiščenje, filiranje in uporaba rib

date
Thursday
20. 11. 2025
time
4 p.m. - 8 p.m.
location
Kuharski lab
for members
€50
for guests
€65
Free spots: 8/8

...

V Sloveniji pojemo premalo rib, pogosto zato, ker nismo prepričani, kako jih pripraviti. Zaradi negotovosti pogosto kupujemo že očiščene ribe ali zgolj fileje, s tem pa spregledamo njihov pravi potencial in se omejimo le na nekaj poznanih vrst. Na naši delavnici bomo na ribo pogledali s svežimi očmi ter raziskali njeno trajnostno uporabo od glave do repa. Ali ste vedeli, da se lahko ribja koža ali celo luske same spremenijo v hrustljav čips?

Naučili se bomo:

  • izbrati ribo in prepoznati njeno svežino,
  • ribo varno očistiti in jo ustrezno shranjevati ali celo zoriti,
  • filirati ribo na več načinov,
  • uporabiti glavo, kosti, kožo, drobovje in podobno,
  • pripraviti nekaj svežih idej za okusne obroke.

Pridružite se nam in odkrijte preprostost priprave rib od glave do repa.

O mentorju:

Kristjan Bezgovšek je kuhar v ljubljanskem TaBaru v prenovljenem Centru Rog, kjer pod vodstvom chefa Jakoba Pintarja ustvarja prefinjene in inovativne jedi iz skrbno izbranih lokalnih sestavin. S svojim kreativnim pristopom in zavezanostjo trajnostnemu kuhanju navdihuje tako ljubitelje kulinarike kot strokovno javnost.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da svoje osebne stvari pospravite v garderobne omarice, ki vam jih bo pokazal mentor. Na program ne zamujajte, ker s tem motite delovni proces. V primeru zamude vstopa v lab žal ne moremo zagotoviti.

Program poteka v slovenščini, razen, kjer je navedeno drugače.
Program je namenjen starejšim od 14 let, razen, kjer je navedeno drugače.

V primeru odpovedi vas bomo o tem obvestili dva dni pred načrtovanim začetkom. V kolikor se programa ne morete udeležiti, kotizacij ne vračamo, prav tako ni mogoče zamenjati termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o čemer nas prosimo obvestite vsaj 24 ur pred začetkom programa na e-naslov: kuhanje@center-rog.si

Veselimo se vaše družbe in skupnega ustvarjanja.

See more

Lufta

Studio_Lufta_logo slika

Lufta je inovativen in okolju prijazen stol, ki je napihljiv in ga lahko uporabljamo tako v notranjih kot tudi v zunanjih prostorih. Namenjen je vsem, ki v pohištvu iščejo trajnost in odgovornost do okolja. Zaradi svoje lahke in prenoslj...