Preverba proizvodnih laboratorijev Centra Rog

Announcements 27. 10. 2023
Obvestila_preverba proizvodnih delavnic CR_avtor_2021

Pozivamo ustvarjalce, tehnologe in tehnike z izkušnjami v sodobnih proizvodnih procesih k sodelovanju pri preverbi načrtov za proizvodne laboratorije novega Centra Rog - našega skupnega kreativnega središča!

V Centru Rog v sodelovanju s strokovnjaki iz partnerskih organizacij pospešeno načrtujemo opremo skupnih proizvodnih laboratorijev, ki se bodo raztezali čez 1000 m2 površin novega kreativnega središča. Na podlagi dostopne članarine bodo namenjeni profesionalnim oblikovalcem, arhitektom, rokodelcem, umetnikom, inženirjem, študentom, izdelovalcem in ljubiteljem vseh generacij.

Da bi oprema čim bolj odgovarjala potrebam ustvarjalne skupnosti, potrebujemo izkušene posameznike in posameznice s področij 3D izdelovalništva, izdelave lesenih, kovinskih, keramičnih, steklenih in tekstilnih izdelkov, pa tudi s področja kuharske umetnosti in zelenih tehnologij.

Izmed prijavljenih bomo za preverbo vsakega laboratorija izbrali 5 kandidatov, ki bodo soustvarjali proizvodne prostore Centra Rog. Sodelovali bodo na trourni delavnici, kjer jim bomo v presojo podali načrte in popis strojne opreme za proizvodne laboratorije Centra Rog.

Preveritvene delavnice bodo potekale v Ljubljani konec septembra in v začetku oktobratrajale pa bodo 3 ure: 

Kovinarski lab: torek, 28. 9. 2021 / 10:00 - 13:00
Steklo-keramični lab: torek, 28. 9. 2021 / 15:00 -18:00
Tekstilni lab s sitotiskarsko delavnico: sreda, 29. 9. 2021 / 10:00 - 13:00
Lesarski lab četrtek: 30. 9. 2021, 10:00 - 13:00
3D lab z reciklirnico in elektro labom: petek, 1. 10. 2021 / 10:00 - 13:00
Kuharski lab: ponedeljek, 4. 10. 2021 / 10:00 - 13:00 
Zeleni lab z oddelkom za micelije: torek, 19. 10. 2021 / 10:00 - 13:00

Več o viziji in načrtih Centra Rog najdete tukaj: brošura Center Rog.

Rok za prijavo je 26. 9. 2021 do polnoči.

Povezavo do prijavnega obrazca najdete tukaj.

Veselimo se sodelovanja!

Ekipa Centra Rog

See more

Nonstop Food

Studio_Nonstop Food_slika1

Ekipo Nonstop sestavljajo trije študentje živilstva Eva Mustafa, Luka Korošec in Gašper Korat. Ukvarjajo se z izkoriščanjem stranskih surovin, ki ostajajo zavržene v agroživilski industriji, še posebej s stranskim produktom proizvodnje ...