Vietnamska večerja - najbolj znane jedi

datum
Saturday
26. 4. 2025
ura
noon - 3 p.m.
lokacija
Kuharski lab
za člane
€50
for guests
€65
Prosta mesta: 7/12

...

V Centru Rog smo že trikrat organizirali vietnamsko večerjo, na kateri smo uživali v okušanju tradicionalnih jedi, ki jih Vietnamci najraje jedo v krogu družine in prijateljev.

Na tokratni delavnici pa bomo osvežili meni in pripravili nekatere od najbolj ikoničnih jedi vietnamske kuhinje, kot so spomladanski zavitki in dišeča piščančja juha z rezanci. Delavnico bo vodila Pham Nina - Vietnamka, ki bo z nami delila tudi veliko zanimivosti o svoji domovini in vietnamski kuhinji.

Kaj bo tokrat na jedilniku?

  • Sveži spomladanski zavitki s kozicami in dvema omakama

Nežni riževi zavitki, napolnjeni s svežo zelenjavo in kozicami, postreženi z dvema izvrstnima domačima omakama.

  • Rezanci s piščancem in aromatično omako

Bogata, aromatična jušna osnova z nežnim piščancem in okusno omako. Ta jed je nasitna, a zdrava in brez ocvrtih olj.

  • Vietnamska sadna solata s kokosovim prelivom

Osvežujoča mešanica sezonskega sadja, prelita s kremasto kokosovo omako.

  • Avtentična vietnamska kava s kondenziranim mlekom

Pripravljena s tradicionalnim filtrskim prelivom in popoln zaključek večerje.

Jedi, ki jih bomo pripravili in pojedli skupaj niso samo izredno okusne, ampak tudi lično postrežene. Ker jemo tudi z očmi, se bomo na delavnici pogovorili tudi o tehnikah postavitve na krožnik, da boste lahko te osupljive jedi poustvarili doma in navdušili svojo družino in prijatelje.

O mentorici:

Delavnico bo vodila Pham Nina, Vietnamka, ki je pred selitvijo v Slovenijo vodila mrežo vietnamskih restavracij, specializiranih za rezance. Zelo rada kuha in se druži z ljudmi, zato v Sloveniji v bližnji prihodnosti načrtuje odprtje vietnamske restavracije ter organizacijo številnih dogodkov, povezanih z vietnamsko kulturo in gastronomijo.

Delavnica bo potekala v angleščini.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da svoje osebne stvari pospravite v garderobne omarice, ki vam jih bo pokazal mentor. Na program ne zamujajte, ker s tem motite delovni proces. V primeru zamude vstopa v lab žal ne moremo zagotoviti.

V primeru odpovedi vas bomo o tem obvestili dva dni pred načrtovanim začetkom.

V kolikor se programa ne morete udeležiti, kotizacij ne vračamo, prav tako ni mogoče zamenjati termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o čemer nas prosimo obvestite vsaj 24 ur pred začetkom programa na e-naslov: kuhanje@center-rog.si

Veselimo se vaše družbe in skupnega ustvarjanja.

See more

Lufta

Studio_Lufta_logo slika

Lufta je inovativen in okolju prijazen stol, ki je napihljiv in ga lahko uporabljamo tako v notranjih kot tudi v zunanjih prostorih. Namenjen je vsem, ki v pohištvu iščejo trajnost in odgovornost do okolja. Zaradi svoje lahke in prenoslj...