Vietnamska večerja - najbolj znane jedi
26. 4. 2025

V Centru Rog smo že trikrat organizirali vietnamsko večerjo, na kateri smo uživali v okušanju tradicionalnih jedi, ki jih Vietnamci najraje jedo v krogu družine in prijateljev.
Na tokratni delavnici pa bomo osvežili meni in pripravili nekatere od najbolj ikoničnih jedi vietnamske kuhinje, kot so spomladanski zavitki in dišeča piščančja juha z rezanci. Delavnico bo vodila Pham Nina - Vietnamka, ki bo z nami delila tudi veliko zanimivosti o svoji domovini in vietnamski kuhinji.
Kaj bo tokrat na jedilniku?
- Sveži spomladanski zavitki s kozicami in dvema omakama
Nežni riževi zavitki, napolnjeni s svežo zelenjavo in kozicami, postreženi z dvema izvrstnima domačima omakama.
- Rezanci s piščancem in aromatično omako
Bogata, aromatična jušna osnova z nežnim piščancem in okusno omako. Ta jed je nasitna, a zdrava in brez ocvrtih olj.
- Vietnamska sadna solata s kokosovim prelivom
Osvežujoča mešanica sezonskega sadja, prelita s kremasto kokosovo omako.
- Avtentična vietnamska kava s kondenziranim mlekom
Pripravljena s tradicionalnim filtrskim prelivom in popoln zaključek večerje.
Jedi, ki jih bomo pripravili in pojedli skupaj niso samo izredno okusne, ampak tudi lično postrežene. Ker jemo tudi z očmi, se bomo na delavnici pogovorili tudi o tehnikah postavitve na krožnik, da boste lahko te osupljive jedi poustvarili doma in navdušili svojo družino in prijatelje.
O mentorici:
Delavnico bo vodila Pham Nina, Vietnamka, ki je pred selitvijo v Slovenijo vodila mrežo vietnamskih restavracij, specializiranih za rezance. Zelo rada kuha in se druži z ljudmi, zato v Sloveniji v bližnji prihodnosti načrtuje odprtje vietnamske restavracije ter organizacijo številnih dogodkov, povezanih z vietnamsko kulturo in gastronomijo.
Delavnica bo potekala v angleščini.
***
Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da svoje osebne stvari pospravite v garderobne omarice, ki vam jih bo pokazal mentor. Na program ne zamujajte, ker s tem motite delovni proces. V primeru zamude vstopa v lab žal ne moremo zagotoviti.
V primeru odpovedi vas bomo o tem obvestili dva dni pred načrtovanim začetkom.
V kolikor se programa ne morete udeležiti, kotizacij ne vračamo, prav tako ni mogoče zamenjati termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o čemer nas prosimo obvestite vsaj 24 ur pred začetkom programa na e-naslov: kuhanje@center-rog.si
Veselimo se vaše družbe in skupnega ustvarjanja.
See more
Lufta

Lufta je inovativen in okolju prijazen stol, ki je napihljiv in ga lahko uporabljamo tako v notranjih kot tudi v zunanjih prostorih. Namenjen je vsem, ki v pohištvu iščejo trajnost in odgovornost do okolja. Zaradi svoje lahke in prenoslj...