Program 15. Ljubljanskega tedna mode (LJFW) v Centru Rog

Announcements 25. 9. 2024
LJFW 2023 day 01 - Photo_Ziga_Intihar-277

V ponedeljek, 7. oktobra, se v Centru Rog začenja Ljubljanski teden mode (LJFW), ki bo trajal vse do petka, 11. oktobra. V petih dneh bodo obiskovalci lahko uživali v kar 43 modnih revijah. Gostili bomo tudi okroglo mizo, na kateri se bomo pogovarjali o trajnosti, modi in spolu. Predstavila se bo tudi znamka oblačil za otroke HISHKA, ki domuje v enem od studiev Centra Rog.

Na letošnjem, že 15. Ljubljanskem tednu mode se bodo predstavile tako kolekcije priznanih domačih, kot tujih modnih oblikovalcev. Modne revije bodo v veliki dvorani Centra Rog potekale vsak dan od 18. ure dalje. Tudi letos lahko obiskovalci LJFW kupijo vstopnice za posamezne dni, ki so na voljo prek Eventima. Podrobnejši spored modnih revij je objavljen na spletni strani LJFW.

V torek, 8. oktobra se bo ob 11. uri odvila okrogla miza PogovorILLY se bomo o trajnosti, modi in spolu, ki jo bo povezoval vodja tekstilnega laba Uroš Topić. Dragan Hristov in Maja Šimunović, ki sta pri nas na rezidenci, Jelena Proković in Nataša Peršuh, ki delujeta v studiih Centra Rog ter Peter Škulj, bodo razpravljali o aktualnem trendu spolno nevtralnih oblačil ter načinu njihove proizvodnje v luči trajnostnih materialov in pravične trgovine v dobavni verigi. Okrogla miza bo še posebej zanimiva za vse, ki jih zanima presečišče med modo in družbenimi ter ekološkimi vprašanji.

Isti dan se bo ob 12. uri predstavila blagovna znamka HISHKA s predstavitvijo kolekcije, krožnega sistema Hishka in orodja Digital Estimation Tool.

Jubilejni Ljubljanski teden mode se bo sklenil v petek, 11. oktobra s podelitvijo nagrad WOW.

Foto: Žiga Intihar

See more

Benedetti Life

Screenshot 2023-10-26 at 21.34.16

Benedetti Life – where fashion design meets unwavering ethics. In the heart of Rog Center, fashion products are born from innovative materials such as olive leather, algae-based items, and silk created from sustainable and timeless eucal...