3D tisk gline za začetnike

datum
četrtek
18. 7. 2024
ura
17:00 - 20:00
lokacija
Keramičarski lab
za člane
€40
za goste
€55
Prosta mesta: 0/10

...

Glino lahko oblikujemo z rokami, jo vrtimo na lončarskem vretenu ali pa iz nje 3D natisnemo skodelico.

Ne verjamete? Potem pridite na enodnevno delavnico 3D tiskanja, ki je namenjena vsem, ki bi se radi na hitro seznanili z osnovami 3D tiskanja z glino. Na 3-urni delavnici bomo šli čez osnove uporabe stroja in na koncu za vsakega udeleženca natisnili izdelek iz gline, ki ga bo kasneje glazirala ekipa keramičarskega laba. Pogovorili se bomo tudi o pripravi gline, polnjenju bata in pripravi stroja na tisk. Ker gre za uvodno, enodnevno delavnico bodo 3D model in g.codo pripravili mentorji delavnice.

Predznanje:

NE, predznanje ni potrebno. Delavnica je namenjena odraslim, ki se želijo bežno spoznati s tehnologijo 3D tiska gline. Delavnica velja tudi kot usposabljanje za 3D tiskalnik gline.

O mentorjih:

Delavnico bo vodila ekipa Pjorkkala, ki v Centru Rog delujejo v enem od studiev. Pjorkkala so Žan Giradon, Pia Groleger in Luka Pleskovič. V treh letih od ustanovitve društva (leta 2021) so se dodobra uveljavili kot oblikovalci zavezani trajnosti z eksperimentalnim pristopom. K oblikovanju pristopajo z družbeno in okoljsko angažiranostjo, s poudarkom na raziskovanju naravnih materialov in tradicionalnih znanj, oboje pa ves čas prepletajo s sodobnimi tehnologijami. Ukvarjajo se s tehnologijo 3D tiska gline in imajo v lasti Wasp 2040.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!

V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.

V primeru neudeležbe, kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: steklokeramika@center-rog.si.

Poglej še

Paxia

studii_paxia_promo_2023

Brezpilotni letalnik Blue Voyager se uporablja za avtomatsko vzorčenje vodnih virov in analizo vzorcev med letom. Za produktom stoji startup Paxia, ki ga sestavljajo študentje Domen Trontelj, Tilen Šket in Rok Hladin. S pomočjo visoke t...