Pjorkkala
Za projektom stoji kolektiv mladih oblikovalk in oblikovalcev Pjorkkala, ki kritično analizira in aktivno odgovarja na izzive sodobne družbe. Z namenom spodbujanja nekoč razširjene tradicije peke kruha v domačem okolju razvijajo posodo za vzhajanje, peko in shranjevanje kruha, ki so jo poimenovali Kaduja. Gre za izdelek, ki se zgleduje po tradicionalnih postopkih peke kruha, a je zaradi svojega oblikovanja in naprednih tehnologij, ki so uporabljene pri izdelavi, prilagojen navadam sodobnih gospodinjstev. V Evropi vsako leto zavržemo približno 44 odstotkov proizvedenega kruha, kar predstavlja okoli 8 kilogramov kruha na osebo. S poenostavitvijo peke in zmanjšanjem števila pripomočkov, ki jih za to potrebujemo, Kaduja pri uporabnicah in uporabnikih vzpodbuja samooskrbo in krepi odnos do doma pečenega kruha.
e-pošta kopirano!
Poglej še
Mandrak

Mateja in Tomaža je povezalo veselje do izdelovanja klasičnih kitar. Začela sta vsak zase, zdaj pa združujeta moči in znanje, da bi skupaj zasnovala in izdelala inštrument z inovativnim sistemom vpenjanja strun in s tem povsem drugačnim ...