Pjorkkala
Za projektom stoji kolektiv mladih oblikovalk in oblikovalcev Pjorkkala, ki kritično analizira in aktivno odgovarja na izzive sodobne družbe. Z namenom spodbujanja nekoč razširjene tradicije peke kruha v domačem okolju razvijajo posodo za vzhajanje, peko in shranjevanje kruha, ki so jo poimenovali Kaduja. Gre za izdelek, ki se zgleduje po tradicionalnih postopkih peke kruha, a je zaradi svojega oblikovanja in naprednih tehnologij, ki so uporabljene pri izdelavi, prilagojen navadam sodobnih gospodinjstev. V Evropi vsako leto zavržemo približno 44 odstotkov proizvedenega kruha, kar predstavlja okoli 8 kilogramov kruha na osebo. S poenostavitvijo peke in zmanjšanjem števila pripomočkov, ki jih za to potrebujemo, Kaduja pri uporabnicah in uporabnikih vzpodbuja samooskrbo in krepi odnos do doma pečenega kruha.
e-pošta kopirano!
Poglej še
JSP kolektiv
Modna industrija zrelo žensko naslavlja z idealiziranimi mladostniškimi koncepti oblačil, ki ne odgovarjajo njenim potrebam. Zato bo modna oblikovalka Jelena Proković iz JSP kolektiva ženskam po petdesetem letu ponudila stilsko platfor...