Nonstop Food
Ekipo Nonstop sestavljajo trije študentje živilstva Eva Mustafa, Luka Korošec in Gašper Korat. Ukvarjajo se z izkoriščanjem stranskih surovin, ki ostajajo zavržene v agroživilski industriji, še posebej s stranskim produktom proizvodnje piva - pivskimi tropinami, ki so izjemen vir prehranskih vlaknin. V Evropi je bilo v lanskem letu vsak dan proizvedenih kar 18 milijonov ton pivskih tropin. Ekipa Nonstop je zato razvila tehnologijo, ki omogoča, da stransko surovino predelajo in uporabijo v izdelkih kot so krekerji, testenine, kruh ipd. V Centru Rog bodo kreirali nove izdelke, ki bi pripeljali do še boljšega izkoriščanja že poznanih stranskih surovin.
e-pošta kopirano!
Poglej še
JSP kolektiv
Modna industrija zrelo žensko naslavlja z idealiziranimi mladostniškimi koncepti oblačil, ki ne odgovarjajo njenim potrebam. Zato bo modna oblikovalka Jelena Proković iz JSP kolektiva ženskam po petdesetem letu ponudila stilsko platfor...