Usposabljanje: Ročno oblikovanje gline, valjar in lončarsko vreteno

datum
torek
19. 11. 2024
ura
17:00 - 20:00
lokacija
Keramičarski lab
za člane
€30
za goste
€45
Prosta mesta: 0/8

...

V kolikor si želite samostojno ustvarjati z lončarskim vretenom, ročno oblikovati glino in uporabljati valjar, je potrebno opraviti usposabljanje.

Na tem usposabljanju boste spoznali izbrana orodja, stroje in različne tehnike oblikovanja gline. Ukvarjali se bomo tudi s tem, kako poskrbeti za varnost pri delu, kako pravilno pripraviti material in stroj za samostojno uporabo ter se seznanili z različnimi vrstami gline, s postopki sušenja in žganja glinenih izdelkov.

Teoretično podkrepljeni in praktično usposobljeni boste lahko kasneje v okviru odprtih terminov samostojno ustvarjali na delovni postaji: miza za prosto oblikovanje ter lončarsko vreteno, kar prinaša številne možnosti za ustvarjanje keramičnih izdelkov od preprostejših lončkov, skodelic in krožnikov do kompleksnejših skled, pladnjev, vaz ali pa morda celo keramičnega pohištva.

Usposabljanje bo vodila oblikovalka keramike in vodja keramičarskega laba Brigita Gantar.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da svoje osebne stvari pospravite v garderobne omarice, ki vam jih bo pokazal mentor. Na program ne zamujajte, ker s tem motite delovni proces. V primeru zamude vstopa v lab žal ne moremo zagotoviti.

Program poteka v slovenščini, razen, kjer je navedeno drugače.

V primeru odpovedi vas bomo o tem obvestili dva dni pred načrtovanim začetkom.

V kolikor se programa ne morete udeležiti, kotizacij ne vračamo, prav tako ni mogoče zamenjati termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o čemer nas prosimo obvestite vsaj 24 ur pred začetkom programa na e-naslov: steklokeramika@center-rog.si

Veselimo se vaše družbe in skupnega ustvarjanja.

Poglej še

Nonstop Food

Studio_Nonstop Food_slika1

Ekipo Nonstop sestavljajo trije študentje živilstva Eva Mustafa, Luka Korošec in Gašper Korat. Ukvarjajo se z izkoriščanjem stranskih surovin, ki ostajajo zavržene v agroživilski industriji, še posebej s stranskim produktom proizvodnje ...