Peka sladkih dobrot z drožmi
23. 5. 2024

Na delavnico vabljeni vsi, ki ste usvojili peko kruha z drožmi in bi radi naredili naslednji korak v odkrivanju peke z drožmi.
Tokrat se bomo lotili peke sladkih dobrot malo drugače. Na delavnici boste spoznali, katere sladke dobrote lahko brez težav naredite tudi z drožmi. Naučili se boste narediti obogateno kvašeno testo z drožmi ter kako zanje skrbeti. Seznanili se boste z tehniko obdelave testa, t. i. stretch&fold tehniko, spekli in seveda tudi pojedli pregrešno sladke dobrote.
Na delavnici bomo oblikovali značilne francoske brioše, švedske cimetove rolice ter rusko babko v mini obliki.
O mentorjih:
Delavnico bo vodila Ksenija Podgrajšek, doktorica s področja prehrane in ustanoviteljica butične pekarne z imenom Pekarna malo drugače. V svoji pekarni peče več kot 30 različnih vrst kruha in različnih sladkih dobrot. Vsi izdelki so ročno narejeni izdelani z drožmi in ekološkimi sestavinami.
***
Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!
Delavnica bo izvedena ob minimalno 6 prijavah. V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.
V primeru neudeležbe, kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: kuhanje@center-rog.si.
Poglej še
Dead Stock

David Tavčar se kot oblikovalec zaveda svoje odgovornosti. Verjame namreč, da je z dobro načrtovanim oblikovalskim delom mogoče doprinesti k proizvodnim procesom in tudi k procesu proizvodnje surovin. Delo oblikovalca okolju ne sme povzr...