Molekularni cukrčki

datum
sobota
6. 4. 2024
ura
10:00 - 12:00
lokacija
Kuharski lab
za člane
10,00 €
za goste
10,00 €
Prosta mesta: 0/12

...

Izkušnja sladkanja je lahko tudi poučna, zato vabimo vaše najmlajše, da se udeležijo delavnice Molekularni cukrčki.  

Otroci bodo na delavnici izdelali užitne sladkorne paketke iz naravnih polimerov. Spoznali bodo novo vrsto bioplastike, ki je popolnoma naravna in jo je mogoče tudi pojesti, s čimer gradimo v smeri prihodnosti brez okolju škodljive plastike. Biopolimerom bodo otroci dodajali naravna barvila in okuse ter vanje pakirali sladke in medene dobrote. Izkusili bodo tudi čarovnijo molekularne kuhinje in si na žaru zapakirali kroglice z napitki ali pa si naredili sladke palčke. 

Vse dobrote, ki jih otroci ne bodo že sproti pojedli in raztopili v toplih napitkih, bodo po delavnici odnesli domov in z molekularno pojedino razveselili svoje najbližje.

Delavnico bo vodil doc. dr. Uroš Novak z ekipo Znanstvenice in znanstveniki proti plastiki, ki že več kot 5 let kreirajo skupnostno znanost (“citizen science”). Pri tem povezujejo strast do raziskovanja s podjetniškim pristopom in ustvarja kreativne delavnice na temo biomaterialov in zero-waste rešitev za vsakogar.

Zbor udeleženk in udeležencev je 5 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Na delavnici otroci sodelujejo brez spremstva staršev.

Delavnica bo izvedena ob minimalno 6 prijavah. V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.

Udeležbo na delavnici je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: kuhanje@center-rog.si.