Kurinuki – japonska tehnika oblikovanja gline

datum
četrtek
11. 7. 2024
ura
18:00 - 20:00
lokacija
Keramičarski lab
za člane
€30
za goste
€45
Prosta mesta: 0/10

...

Kurinuki v japonščini pomeni izdolbiti. Kurinuki pa je tudi tradicionalna japonska tehnika izrezovanja in dolbenja kepe gline, ki navdih črpa iz narave in njenih surovih elementov kot so skale in zemlja.

Pridite na delavnico, kjer se bomo spoznali s to tradicionalno tehniko oblikovanja gline. Izdelali bomo značilno japosnko skodelico yunomi, ki jo prepoznate po majhni nogici in je brez ročajev.

Vabljeni vsi, ki želite ustvarjati z glino in spoznati tehniko, ki je precej drugačna od tehnik, ki jih sicer uporabljamo za izdelovanje uporabne keramike.

O mentorjih:

Delavnico bo vodila Živa Pintarič, del ekipe Studia Biskvit, unikatno keramiko pa ustvarja tudi pod svojo blagovno znamko Sapervedere.

Z izobraževanjem na področju keramike je začela kot obiskovalka tečajev in delavnic studia Biskvit, sedaj pa je članica ekipe. Za vodjo delavnic handbuildinga jo je izobrazila Janža Dolinšek, vretena se je učila pri Daši Kogoj. V Biskvitu skrbi za studio ter vse faze izdelkov z delavnic - od izvedbe do glazurnega žganja.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!

V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.

V primeru neudeležbe, kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: steklokeramika@center-rog.si.

Poglej še

Hishka

Studio_Hishka_slika1

Projekt HISHKA se ukvarja z izzivi dostopnosti, presežkov, uporabnosti in revitalizacije prehitro preraslih, velikokrat skoraj novih kosov otroških oblačil. HISHKA je krožni trajnostni projekt, sistem in sodobna blagovna znamka otroških ...