Kovinski okraski za smrečico
7. 12. 2024
Na tej zabavni delavnici vas bomo vodili skozi celoten postopek izdelave kovinskega obeska, ki lahko krasi vašo novoletno smrečico in je lahko popolnoma personiliziran.
Na delavnici se boste naučili osnov žaganja, piljenja in brušenja kovine ter spoznali, kako se kovina obnaša, če jo strukturirate s pomočjo različnih kovaških orodij.
Začeli boste z manjšimi kosi pločevine. Željeni dizajn boste narisali na izbrano kovinsko ploščico in ga nato po navodilih mentorja izžagali, pobrusili in popilili. Pripravljene motive boste nato lahko tudi strukturirali in zaključili v zanimive unikatne obesek primerne za dekoracijo novoletne smrečice.
Delavnica je namenjena starejšim od 14 let in je odlično izhodišče za vse, ki se šele učite izdelovati nakit.
O mentorjih:
Delavnico bo vodila Dalija Sega, akademska kiparka in že več kot 15 let oblikovalka sodobnega nakita, ki k oblikovanju nakita pristopa skozi modelacijo in kiparski pogled. Deluje pod blagovno znamko DalijaSega. Sodelovala je na mnogih mednarodnih razstavah in aktivno sodeluje pri organiziranju Tedna slovenskega nakita. Kot mentorica v Centru Rog predaja svoje znanje vsem, ki si želijo skozi oblikovanje nakita pripovedovati svoje zgodbe.
***
Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da svoje osebne stvari pospravite v garderobne omarice, ki vam jih bo pokazal mentor. Na program ne zamujajte, ker s tem motite delovni proces. V primeru zamude vstopa v lab žal ne moremo zagotoviti.
Program poteka v slovenščini, razen, kjer je navedeno drugače.
V primeru odpovedi vas bomo o tem obvestili dva dni pred načrtovanim začetkom.
V kolikor se programa ne morete udeležiti, kotizacij ne vračamo, prav tako ni mogoče zamenjati termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o čemer nas prosimo obvestite vsaj 24 ur pred začetkom programa na e-naslov: nakit@center-rog.si
Veselimo se vaše družbe in skupnega ustvarjanja.
Poglej še
Nonstop Food
Ekipo Nonstop sestavljajo trije študentje živilstva Eva Mustafa, Luka Korošec in Gašper Korat. Ukvarjajo se z izkoriščanjem stranskih surovin, ki ostajajo zavržene v agroživilski industriji, še posebej s stranskim produktom proizvodnje ...