Kapljično namakanje

datum
četrtek
18. 7. 2024
ura
17:00 - 20:00
lokacija
Zeleni lab
za člane
€40
za goste
€55
Prosta mesta: 8/10

...

Ste kdaj na vašo sobno rastlino ali v balkonsko korito zlili celo zalivalko vode in potem samo nemočno opazovali kako je voda odtekla skozi suho zemljo? V resnici se naše rastline najbolje počutijo, če imajo vedno ravno prav mokro zemljo, kar najlažje dosežemo s kapljičnim zalivanjem.

Redki med nami imamo čas za vsakodnevno zalivanje ''po kapljicah'', zato nam lahko na pomoč priskočijo kapljični namakalni sistemi. Ne veste, kako bi na svojem balkonu ali urbanem vrtu vzpostavili sistem kapljičnega zalivanja? Potem pridite na delavnico, kjer si bo vsak lahko izdelal osnovni priklopni set kapljičnega sistema.

Na primeru izdelave kapljičnega sistema namakanja za visoke grede na skupnostnem vrtu Centra Rog se bomo seznanili z osnovami in prednostmi kapljičnega namakanja. Skupaj bomo načrtovali, izdelali in sestavili kapljični sistem namakanja. Delavnica je zasnovana zelo praktično, čas pa si bomo vzeli tudi za praktične napotke za načrtovanje lastnega sistema z vidika prezimovanja, preprostega premikanja cevi za prekopavanje zemlje, uporabe ventilov za ločevanje gred ipd.

Tekom delavnice si bo vsak udeleženec iz pripravljenega materiala izdelal osnovni priklopni set kapljičnega sistema, ki je najzahtevnejši za pravilno izdelavo.

Predznanje:

NE, predznanje ni potrebno. Delavnica je namenjena vsem ljubiteljskim vrtnarjem, ki bi želeli svoj vrt opremiti z namakalnim sistemom v lastni izvedbi.

O mentorjih:

Delavnico bo vodil Kevin Hartman, navdušenec nad načrtovanjem in ročno izdelavo produktov in sistemov za gojenje živih organizmov. Ukvarja se s hidroponiko, akvaponiko, notranjim gojenjem rastlin in sorodnimi tehnologijami za trajnostno pridelavo hrane. Specializiran pa je predvsem za izvedbo projektov za potrebe raziskovalnih in izobraževalnih inštitucij.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!

V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.

V primeru neudeležbe, kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: zeleni@center-rog.si.

Poglej še

Dead Stock

Studio_David Tavčar_slika1

David Tavčar se kot oblikovalec zaveda svoje odgovornosti. Verjame namreč, da je z dobro načrtovanim oblikovalskim delom mogoče doprinesti k proizvodnim procesom in tudi k procesu proizvodnje surovin. Delo oblikovalca okolju ne sme povzr...