Svetlobna instalacija na fasadi novega prizidka

Obvestila 3. 11. 2023
Novica_Aleksandra Stratimirovič-Sijaj_Branko Čeak_2023

Svetlobna instalacija ob odprtju Centra Rog vzpostavlja dialog z arhitekturo stavbe nekdanje tovarne Rog, odsevi stekla na novem prizidku in okolico.

Spremenljive podobe luči napovedujejo, da bo Center Rog živahno kreativno središče, kjer poganjamo ideje v izdelke ter prostor gibanja in srečevanja, kjer so dobrodošli vsi.

Ambientalno osvetlitev spremlja zvočna podlaga argentinskega glasbenika Leonela Kaplana, ki je dostopna na QR kodi. Ob otvoritvenih dogodkih jo je mogoče slišati tudi v parku.

Svetlobna instalacija je na ogled od 17. oktobra do 14. novembra 2023, vsak dan, od sončnega zahoda do 22. ure.

Povezava do zvočne podlage

O avtorici

Aleksandra Stratimirović je v Jugoslaviji rojena umetnica, ki živi in ustvarja v Stockholmu na Švedskem. Diplomirala je na Fakulteti uporabnih umetnosti v Beogradu ter končana podiplomski študij na Kraljevem inštitutu za tehnologijo (KTH) v Stockholmu, kjer se je specializirala za oblikovanje svetlobe. Njena umetniška dela so umeščena v javne prostore v več mestih na Švedskem in drugod. Predstavljena so bila na številnih razstavah, med drugim v muzeju Guggenheim v New Yorku in umetniški galeriji Konstnärshuset v Stockholmu. Leta 2017 je bilo v park ob Gradaščici v Trnovem v okviru festivala Svetlobna gverila umeščeno njeno delo Cirkulacija, ki je tam še vedno na ogled.

Poglej še

Mandrak

Studio_Mandrak kitare_slika 1

Mateja in Tomaža je povezalo veselje do izdelovanja klasičnih kitar. Začela sta vsak zase, zdaj pa združujeta moči in znanje, da bi skupaj zasnovala in izdelala inštrument z inovativnim sistemom vpenjanja strun in s tem povsem drugačnim ...