Sodeluj z nami

Center Rog je prostor za inovativne posameznike in organizacije, ki delujejo na različnih področjih, kot so rokodelstvo, oblikovanje, arhitektura, kulinarika in inženirstvo. Naš cilj je ustvariti močno mednarodno skupnost ustvarjalnih posameznikov in organizacij, ki delijo naše vrednote, zato smo odprti za širok spekter sodelovalnih priložnosti. Razpisujemo letne pozive za partnerstva in redno vabimo k sodelovanju pri projektih, ki imajo močan okoljski in družbeni vpliv. Zavezani smo k doseganju raznolike ustvarjalne skupnosti glede na spol, nacionalnost in kulturo ter aktivno spodbujamo prijave posameznikov iz sistemsko izključenih skupnosti.

Priložnosti za partnerske organizacije

Letni mednarodni poziv za partnerske programe

Cilj letnega mednarodnega poziva za partnerske programe je omogočiti proizvodne zmogljivosti Centra Rog nacionalnim in mednarodnim organizacijam, ki delijo našo zavezanost trajnostnemu oblikovanju in izdelavi ter so aktivne na ciljnih področjih Centra Rog.

Poziv objavljamo enkrat letno, predvideno februarja.

Poglej predhodni poziv.

Evropski projekti

Večina projektov, financiranih s strani EU, medvladnih in drugih sodelovalnih projektov, vključuje sodelovanje med organizacijami iz različnih držav. Odprti smo za inovativne projekte, ki prispevajo k družbeni in okoljski trajnosti. Center Rog aktivno išče partnerje za EU interdisciplinarne projekte in je uspešno sodeloval in izvedel že nekaj takšnih projektov.
Za več informacij pošljite e-pošto na: maja.towndrow@center-rog.si

Poglej naše pretekle projekte.

Programi izmenjave za tuje organizacije

Program rezidenčnih studiev Centra Rog ponuja 5 rezidenčnih ateljejev med 50 m2 in 80 m2. Namenjen je mednarodni skupnosti ustvarjalcev, oblikovalcev, obrtnikov, kuharskih mojstrov, arhitektov in inženirjev, ki želijo razviti nov izdelek, ki bo koristil ljudem in/ali živalim ter imel pozitiven vpliv na okolje. Iščemo organizacije, pripravljene skleniti dvostranske sporazume za redne izmenjave, ki zagotavljajo primerljivo raven podpore ustvarjalnim strokovnjakom.
Za več informacij pošljite e-pošto na: maja.towndrow@center-rog.si

Priložnosti za individualne ustvarjalce in ustvarjalke

Rezidenčni program

V Centru Rog imamo pet stanovanj, ki so namenjena tako tujim kot tudi domačim kreativkam in kreativcem. Vse zainteresirane, ki živite in ustvarjate izven osrednje Slovenije ali v zamejstvu, da se prijavite na poziv, ki prinaša dvotedensko bivanje pri nas.

Preberi besedilo preteklega poziva.

Odprt poziv za samostojne mentorje v Centru Rog

Vabimo samostojne mentorje, da se nam pridružijo in pomagajo pri naših produkcijskih delavnicah. Iščemo tehnične strokovnjake z znanjem na področju tekstila, lesa, kovine, keramike, stekla, novih tehnologij, elektronike, zelenih tehnologij ali kulinarike, ki so navdušeni nad deljenjem svojega znanja.
Trenutni odprti pozivi:

Možnosti za delo prostovoljcev

Postanite prostovoljec v Centru Rog in se pridružite meddisciplinarnemu delovnemu okolju. Imamo devet produkcijskih laboratorijev, učni vrtiček in Park izbrisanih, kjer bi lahko uporabili vaše specifične veščine.
Trenutno odprt poziv:

Projekti Centra Rog

Naši rezidenti

V tretjem nadstropju imamo na voljo peti bivalno-delovnih studiev, namenjenih gostovanju tujih gostov, ki delujejo na podobnih ustvarjalnih področjih kot Center Rog. V skladu z načelom mednarodnih izmenjav gostimo tuje umetnike, raziskovalce in predavatelje. En bivalni prostor je večji in je predvsem namenjen družinam in ustvarjalnim skupnostim, medtem ko je eno bivalno atelje namenjeno predvsem umetnikom z migrantskim in begunskim statusom.