Zvarimo svojo kombučo
12. 9. 2024
Pridružite se nam pri pripravi v zelenem labu in se naučite, kako se zvari to okusno in zdravo pijačo. Na delavnici bomo skupaj spoznali postopek priprave kombuče – osvežilne fermentirane pijače, bogate s probiotiki in drugimi koristnimi snovmi za zdravje. Kombuča je narejena iz sladkanega čaja, ki ga fermentira simbiotična kultura bakterij in kvasovk (SCOBY). Na delavnici se bomo posvetili vsem korakom priprave, skrbeli za našo kulturo SCOBY ter se pogovorili o različnih okusih in dodatkih, ki jih lahko uporabimo.
Delavnico bosta vodila biotehnologinja in vodja zelenega laba Maruša Ramšak, ki obožuje naravo, rada vrtnari in se navdušuje nad vsem fermentiranim in študent biokemije Sašo Jakob, ki že od vsega začetka v zelenem labu sodeluje kot mentor.
***
Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo.
Program poteka v slovenščini, razen, kjer je navedeno drugače.
Delavnica bo izvedena ob minimalno 6 prijavah. V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.
V primeru neudeležbe, kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: zeleni@center-rog.si.
Poglej še
Hex Haus
Projekt HEX HAUS je plod medijskih umetnikov Anžeta Seklja in Staša Vrenka, katerega cilj je razviti serijo avtorskih digitalnih elektronskih zvočil. Pri razvoju posebno pozornost posvečamo ravnotežju med kompleksno uporabo instrumentov,...