Usposabljanje: CNC PCB

datum
torek
18. 6. 2024
ura
17:00 - 20:00
lokacija
FabLab
za člane
€30
za goste
€45
Prosta mesta: 1/6

...

Na usposabljanju se bomo spoznali s tehnologijo izdelave PCB tiskanih vezij. Pogovorili se bomo o različnih tehnologijah izdelave, nato pa si bomo na pirmeru pogledali kako izdelati PCB ploščico s pomočjo namenskega rezkalnega stroja. Najprej bomo v programskem okolju izdelali shemo vezja, nato pa bomo model prenesli v program za upravljanje rezkalnega stroja in en PCB tudi izdelali.

Delavnica je namenjena odraslim, ki jih zanima kako načrtovati in izdelati PCB vezja z rezkalnim strojem.

Udeleženci bodo doživeli in sodelovali v procesu načrtovanja in izdelave PCB vezja. Naučili se bodo rokovati z namensko napravo za rezkanje PCB-jev.

Poslušali bodo o različnih tehnologijah izdelave PCB vezij. Seznanjeni bodo z Fablab rezkarjem za PCB-je. Sodelovali bodo pri ustvarjanju električne sheme, priprave stroja, vstavljanju materiala in uporabi programa za rezkanje.

Udeležencem bomo pridobili znanje za varno uporabo strojne in programske opreme potrebne za uporabo rezkarja za PCB-je.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!

V primeru neudeležbe, kotizacije za usposabljanje ne vračamo, prav tako ni možna zamenjava termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite po mailu fablab@center-rog.si.

Poglej še

Hex Haus

studii_hex_promo_2023_1

Projekt HEX HAUS je plod medijskih umetnikov Anžeta Seklja in Staša Vrenka, katerega cilj je razviti serijo avtorskih digitalnih elektronskih zvočil. Pri razvoju posebno pozornost posvečamo ravnotežju med kompleksno uporabo instrumentov,...