Usposabljanje: 3D printer [20.2.]

torek
20. 2. 2024

17:00 - 20:00

Center Rog

za člane
30,00 €
za goste
45,00 €
Število prostih mest 01

...

Na usposabljanju bodo udeleženci spoznali osnovno uporabo 3D-tiskalnikov, ki so na voljo v našem laboratoriju in si zagotovili celovito razumevanje različnih možnih tehnologij. Za uresničitev svojih tridimenzionalnih idej bodo imeli na voljo 10 tiskalnikov na filament (FDM), od tega dva velikega formata, 3 tiskalnike na smolo (SLA) in napredni tiskalnik s selektivnim laserskim sintranjem (SLS). 

Triurno usposabljanje zajame vso pomembnejše znanje s področja 3D tiskanja. Udeleženci bodo poučeni o primernih materialih za vsak tip tiskalnika, različnih tehnologijah, varnostnih ukrepih ter analizi prednosti in slabosti različnih postopkov tiskanja. Poleg tega se bodo naučili, kako učinkovito zmodelirati modele za 3D tiskanje, kje najti že pripravljene datoteke za tiskanje, kako pripraviti te datoteke v (zato namenjeni) rezalni programski opremi (Prusa Slicer) in (ključne parametre) nianse upravljanja s tiskalniki. Po koncu usposabljanja bodo popolnoma usposobljeni za rezervacijo strojev in uporabo tiskalnikov.

Zbor udeleženk in udeležencev usposabljanja je 5 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog.

Kotizacije za usposabljanje ne vračamo, prav tako ni možna zamenjava termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite po mailu info@center-rog.si.

Poglej še

Paxia

studii_paxia_promo_2023

Brezpilotni letalnik Blue Voyager se uporablja za avtomatsko vzorčenje vodnih virov in analizo vzorcev med letom. Za produktom stoji startup Paxia, ki ga sestavljajo študentje Domen Trontelj, Tilen Šket in Rok Hladin. S pomočjo visoke t...