Unikatni izparilnik za eterična olja [15.2]

četrtek
15. 2. 2024

16:00 - 20:00

Center Rog

za člane
20,00 €
za goste
30,00 €
Število prostih mest 00

...

Na delavnici bomo iz starih železnih pohištvenih cevi in hladno valjanega železa izdelali unikatni izparilnik za eterična olja.

Program delavnice je nastavljen medgeneracijsko in je namenjen udeleženkam in udeležencem od 10 do 99 let, ki si želijo pridobiti osnovno znanje v rokovanju s kovinarskim električnim orodjem kot sta kotna brusilka in tračna žaga ter se naučiti osnov varjenja v MIG/MAG postopku. Dobrodošli so tudi že izkušeni uporabniki električnega orodja z znanjem varjenja v MIG/MAG in TIG tehniki.

Cilj programa je spoznati delovni proces od skice do izdelka z vsemi vmesnimi postajami. Končni rezultat bo izparilnik iz železa, ki je lep okras bivalnega prostora kot tudi lepo in izvirno darilo.

Na delavnici se bomo po izdelani skici z vodjo laba/mentorjem dogovoril, katere delovne procese bomo uporabili za izdelavo. Delovni procesi bodo: krivljenje cevi na stroju za krivljenje cevi v loku, krivljenje hladno valjanega železa, razrez cevi na tračni žagi in hladno valjanega železa s kotno brusilko na dolžino določeno v skici. Rezanje s kotno brusilko pod kotom. Sestava elementov v celoto. Varjenje v MIG/MAG ali TIG tehniki. Brušenje izdelka. Končna površinska obdelava.

Udeleženke in udeleženci bodo pridobili znanja iz skiciranja, načrtovanja, rezanja - krojenja materiala, varjenja in končne obdelave površine materiala, kot tudi osnovna znanja iz uporabe strojev in električnega orodja, ki je potrebno za izdelavo izparilnika.

Delavnico bosta izmenično vodila vodja kovinarskega laba Jaka Mihelič in mentorica Tajda Novšak.

Zbor udeleženk in udeležencev delavnice je 5 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog.

Delavnica bo izvedena ob minimalno 2 prijavah. V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.

Kotizacij za delavnice ne vračamo. Udeležbo na delavnici je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: info@center-rog.si.

Poglej še

Matej Štefanac

Studii_Matej Štefanac_pendulum 4_2023

Pendulum je namizno svetilo oblikovalca Mateja Štefanaca, ki s svojo dvojno naravo na eni strani omogoča branje in delo, na drugi pa tudi ambientalno osvetlitev prostora. Njegova posebnost je premični senčnik, ki se ga lahko zasuka za 90...