Suši z japonskim mojstrom Shinom Satojem
26. 11. 2025
Delavnica z japonskim mojstrom Shinom Satojem je odlična priložnost za vse, ki želite spoznati skrivnosti priprave pravega ribjega sušija. Pod vodstvom izkušenega chefa, ki v Sloveniji združuje umetnost in kulinariko, boste odkrivali pomen natančnosti, estetike in kakovostnih sestavin v japonski kuhinji.
Naučili se bomo pravilne priprave in začinjanja riža, rezanja rib in zelenjave ter oblikovanja različnih vrst sušija, kot sta maki in nigiri. Spoznali boste pomen higiene in japonske tradicije pri delu s surovimi sestavinami ter zgodbo o nastanku sušija – od njegove prvotne vloge pri konzerviranju rib v fermentiranem rižu do današnje oblike kulinarične umetnosti.
Praktični del bo omogočil, da pridobljeno znanje preizkusite sami in se prepričate, da lahko odličen suši pripravite tudi doma. Delavnici bo poseben pečat dodal osebni pristop mojstra Sata, ki svoje znanje in ustvarjalnost prenaša neposredno na udeležence.
Delavnica bo potekala v angleščini.

O mentorjih:
Delavnico bo vodil Shin Sato, japonski chef in umetnik, ki ustvarja v restavraciji Camut v kraški vasici Kazlje, hkrati pa vodi tudi priznano japonsko restavracijo Sato Bento v Ljubljani.
***
Zbor udeležencev je 15 minut pred začetkom programa v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da osebne stvari pospraviš v garderobne omarice, ki ti jih bo pokazal mentor. Na program ne zamujaj, saj s tem motiš delovni proces. V primeru zamude vstopa v lab žal ne moremo zagotoviti.
Program poteka v slovenščini, razen, kjer je navedeno drugače.
Program je namenjen starejšim od 14 let, razen, kjer je navedeno drugače.
V primeru odpovedi te bomo obvestili dva dni pred načrtovanim začetkom.
Če se programa ne moreš udeležiti, kotizacij ne vračamo in termina ni mogoče zamenjati. Udeležbo lahko preneseš na drugo osebo, o čemer nas obvesti vsaj 24 ur pred začetkom na kuhanje@center-rog.si
Veselimo se tvoje družbe in skupnega ustvarjanja!
Poglej še
Dead Stock
David Tavčar se kot oblikovalec zaveda svoje odgovornosti. Verjame namreč, da je z dobro načrtovanim oblikovalskim delom mogoče doprinesti k proizvodnim procesom in tudi k procesu proizvodnje surovin. Delo oblikovalca okolju ne sme povzr...