Skupaj na preprogi, delavnica in druženje z Oloop

datum
sobota
22. 6. 2024
ura
10:30 - 12:00
lokacija
velika dvorana Centra Rog
brezplačno
Prosta mesta: 33/35

...

Brezplačen dogodek za vse, ki si želite prispevati k ponovni rasti skupnostne preproge s kolektivom Oloop.

Skupnostna preproga je eno najbolj prepoznavnih del kolektiva Oloop in odraža njihovo zavezanost v dobrobit usmerjenemu oblikovanju. Po nekaj letih mirovanja bo preproga ponovno oživela in ponudila svoj barviti prostor obiskovalcem. Skupnostna preproga v sebi prepleta številne zgodbe rok, ki so jo ustvarjale vse od leta 2012, ko je projekt Povezave zaživel v Galeriji Kresija v Ljubljani, nato pa je preproga skupaj z Oloop potovala in rasla na različnih lokacijah po in izven Slovenije.

Tekom pregledne razstave O2OOP bomo preprogo skupaj kvačkali naprej – prva priložnost bo že v soboto, 22. junija, med 10.30 in 12. uro. Vabljen_a, da si vzameš čas, se usedeš na preprogo in se pridružiš soustvarjanju, prepletanju, povezovanju, pogovoru, prečiščevanju idej in umirjanju misli s pomočjo ročnih del.

Delavnici bo ob 12h sledilo javno vodstvo po razstavi z Zalo Orel (BIEN) in kolektivom Oloop.

Dogodek je brezplačen, zaradi lažje koordinacije se priporočamo za prijavo.

Pregledna razstava O2OOP in spremljevalni dogodki so nastali v koprodukciji s Centrom Rog in Bienalom tekstilne umetnosti BIEN (Zavod Carnica) ter ob finančni podpori Mestne občine Ljubljana (MOL) in Programa ACF (v Sloveniji 2014-2021).

Poglej še

JSP kolektiv

vizualno gradivo-idejna zasnova3

Modna industrija zrelo žensko naslavlja z idealiziranimi mladostniškimi koncepti oblačil, ki ne odgovarjajo njenim potrebam. Zato bo modna oblikovalka Jelena Proković iz JSP kolektiva ženskam po petdesetem letu ponudila stilsko platfor...