Usposabljanje: Ročno oblikovanje gline, valjar in lončarsko vreteno

datum
torek
28. 5. 2024
ura
17:00 - 20:00
lokacija
Keramičarski lab
za člane
30,00 €
za goste
45,00 €
Prosta mesta: 0/6

...

V kolikor si želite samostojno ustvarjati z lončarskim vretenom, ročno oblikovati glino in uporabljati valjar, je potrebno opraviti usposabljanje.

Na tem usposabljanju boste spoznali izbrana orodja, stroje in različne tehnike oblikovanja gline. Ukvarjali se bomo tudi s tem, kako poskrbeti za varnost pri delu, kako pravilno pripraviti material in stroj za samostojno uporabo ter se seznanili z različnimi vrstami gline, s postopki sušenja in žganja glinenih izdelkov.

Teoretično podkrepljeni in praktično usposobljeni boste lahko kasneje v okviru odprtih terminov samostojno ustvarjali na delovni postaji: miza za prosto oblikovanje ter lončarsko vreteno, kar prinaša številne možnosti za ustvarjanje keramičnih izdelkov od preprostejših lončkov, skodelic in krožnikov do kompleksnejših skled, pladnjev, vaz ali pa morda celo keramičnega pohištva.

Usposabljanje bo vodila oblikovalka keramike in vodja keramičarskega laba Brigita Gantar.

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!

V primeru neudeležbe, kotizacije za usposabljanje ne vračamo, prav tako ni možna zamenjava termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite po mailu steklokeramika@center-rog.si.

Poglej še

Urška Sadar

studii_MODULAR_PROMO_2023_1

Oblikovalko in arhitekto Urško Sadar zanima povezava med sodobnimi in tradicionalnimi tehnikami, raziskovanje nepredvidljivih oblik ter oblikovanje objektov z dodano vrednostjo. Pri projektu, ki ga bo razvijala v Centru Rog, jo navdihuje...