Rastlinska pustolovščina

datum
sobota
13. 7. 2024
ura
10:00 - 13:00
lokacija
Zeleni lab
za člane
€10
za goste
€10
Prosta mesta: 3/8

...

Delavnica bo otrokom predstavila čudoviti svet rastlin, njihovo vlogo v naravi in biološko sestavo, saj si bodo rastline ogledali tudi pod mikroskopom. Svoja opažanja bodo nato z rastlinskimi pigmenti zabeležili oziroma narisali na papir.

Najprej bomo spoznali funkcijo in sestavo rastlin: korenine, stebla, liste, cvetove in plodove. Nato bomo pripravili vzorce posameznih delov za mikroskopijo, semena pa bomo posejali v papirnate lončke izdelane iz embalaže za jajca. Sledilo bo risanje in barvanje rastlin na papir, pri čemer bomo uporabili rastlinske pigmente v obliki temper in voščenk.

Delavnica je namenjena otrokom od 8. do 12. leta.

O mentorjih:

Delavnico bosta vodila samostojni ustvarjalec Rok Oblak, ki se ukvarja z inoviranjem izdelkov iz naravnih materialov in biokompozitov in Sašo Jakob, študent biokemije, ki želi raziskovati križišča znanosti in oblikovanja v vseh možnih oblikah.

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!

V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.

V primeru neudeležbe, kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: zeleni@center-rog.si.

Poglej še

Just a Corpse

Studio_Just a Corpse_2024_1

V na novo prebujenem zanimanju za baletno umetnost, ki se širi po svetovnih metropolah, se je JAC uveljavil kot vodilna znamka sodobnih baletnih oblačil. S spajanjem klasičnih idealov z inovativnim oblikovanjem, prefinjenega ročnega dela...