Ptičja hišica

datum
sobota
15. 3. 2025
ura
10:00 - 13:00
lokacija
Lesarski lab
za člane
€15
za goste
€15
Prosta mesta: 0/8

...

Bliža se pomlad in ptički se ženijo. Potrebujejo le še svojo hiško, kamor se bodo vselili in vzredili naraščaj. Izdelali bomo ptičjo gnezdilnico (hišico) in s tem spoznavali svet ptic ter se učili uporabnih veščin dela z lesom in orodjem.

Skozi delavnico se bodo otroci seznanili z različnimi tehnikami, kot so žaganje, vrtanje, lepljenje in brušenje ter spoznali postopek spajanja lesa z vijaki. Leseno desko bomo z ročno in/ali vibracijsko žago nažagali na primerne dimenzije za stene in streho valilnice. V sprednjo stranico bomo izvrtali dve luknji. Ena bo odprtina za ptice, skozi katero bodo vstopale in izstopale, druga pa bo namenjena palici, na kateri bodo ptice lahko počivale. Deščice bomo pobrusili in dele valilnice skupaj spojili z vijaki. Da bomo lahko vzdrževali red in hranili ptice, bo streha pritrjena s tečaji, da jo bomo lahko odprli.

Delavnica spodbuja ustvarjalnost, potrpežljivost in ročne spretnosti, ob tem pa otroci na zabaven način raziskujejo svet ročnega dela. Namenjena je otrokom, starim od 7 do 13 let.

O mentorjih:

Delavnico bo vodila Mira Lavtar, mentorica v lesarskem labu.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da svoje osebne stvari pospravite v garderobne omarice, ki vam jih bo pokazal mentor. Na program ne zamujajte, ker s tem motite delovni proces. V primeru zamude vstopa v lab žal ne moremo zagotoviti.

Program poteka v slovenščini, razen, kjer je navedeno drugače.

V primeru odpovedi vas bomo o tem obvestili dva dni pred načrtovanim začetkom.

V kolikor se programa ne morete udeležiti, kotizacij ne vračamo, prav tako ni mogoče zamenjati termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o čemer nas prosimo obvestite vsaj 24 ur pred začetkom programa na e-naslov: les@center-rog.si

Veselimo se vaše družbe in skupnega ustvarjanja.

Poglej še

Nonstop Food

Studio_Nonstop Food_slika1

Ekipo Nonstop sestavljajo trije študentje živilstva Eva Mustafa, Luka Korošec in Gašper Korat. Ukvarjajo se z izkoriščanjem stranskih surovin, ki ostajajo zavržene v agroživilski industriji, še posebej s stranskim produktom proizvodnje ...