Porcelanasti božični okraski

sobota
2. 12. 2023

11:00 - 13:00

Center Rog, Keramičarski lab (Ceramics lab)

prijava

...

Na praznično delavnico izdelave porcelanastih božičnih okraskov ste vabljeni vsi. Različne generacije se boste v keramičarskem lab-u družile med seboj in izdelale božične okraske iz porcelana. Naučili se boste rokovanja s porcelanom kombinacije barv in modeliranja. Kasneje pa bodo le ti okraski krasili vaš dom.

Delavnica je medgeneracijska, namenjena, da skupaj ustvarjajo otroci s svojimi starši, starimi starši, spremljevalci … Spodbuja ustvarjalnost in ročne spretnosti, omogoča spoznavanje porcelana kot materiala, učenje osnov modeliranja gline in tehnike valjanih plošč.

Na delavnici bosta prisotni mentorici Brigita Gantar, vodja steklarsko - keramičarskega laba v novem Centru Rog in Barbara Gogala. Brigita je leta 2021 diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Ljubljana, smer Unikatno oblikovanje. Barbara pa je na področje oblikovanje keramike z veliko vztrajnosti in vseživljenjskega učenja prišla iz drugih poklicnih področij.

Prijavite se lahko preko spodnjega obrazca.

Poglej še

Urška Sadar

studii_MODULAR_PROMO_2023_1

Oblikovalko in arhitekto Urško Sadar zanima povezava med sodobnimi in tradicionalnimi tehnikami, raziskovanje nepredvidljivih oblik ter oblikovanje objektov z dodano vrednostjo. Pri projektu, ki ga bo razvijala v Centru Rog, jo navdihuje...