POPečeno: razstava avtorske keramike in pop up trgovina

začetek
17. 11. 2023
konec
6. 12. 2023

10:00 - 18:00

Center Rog

...

POPečeno je prodajno-razstavni dogodek, ki predstavlja primere inovativnih in sodobnih rokodelskih praks lokalnih ustvarjalcev na področju ustvarjanja z enim izmed najbolj trajnostnih materialov, keramiko. Predstavljeni avtorji izhajajo iz tradicionalnih znanj lončarstva in ročne obdelave gline, a s sodobnimi obdelovalnimi pristopi in visokimi estetskimi vzgibi predstavljajo vzor in inspiracijo bodočim ustvarjalcem in obiskovalcem Centra Rog.

POPečeno je del spremljevalnega programa letošnjega V. Mednarodnega trienala keramike UNICUM in del partnerske mreže Centra Rog. Zapolnjuje vrzel bolj interaktivne predstavitve avtorjev, katerih dela je mogoče tudi kupiti.

Razstavo in pop up trgovino POPečeno najdete v lokalu z vhodom s Petkovškovega nabrežja, poleg Delija Grashka. Odprto vsak dan, razen sobote in nedelje, od 6. novembra do 6. decembra med 10. in 18. uro.

Sodelujoči:
Anamarija Dimovska · Naturamorta
Hana Karim
Luka Kravanja in
Anamarija Ludvik · FOH Studio
Pia Mršek
Rok Oblak · Salto Dionys
Ivana Petan
Kristina Pucko · ZANAMIZO
Anja Radović · M Y U
Bojana Ristevski · Juha studio
Kristina Rutar
Dani Žbontar

Poglej še

Hex Haus

studii_hex_promo_2023_1

Projekt HEX HAUS je plod medijskih umetnikov Anžeta Seklja in Staša Vrenka, katerega cilj je razviti serijo avtorskih digitalnih elektronskih zvočil. Pri razvoju posebno pozornost posvečamo ravnotežju med kompleksno uporabo instrumentov,...