Ponk s stroji

datum
četrtek
20. 6. 2024
ura
17:00 - 20:00
lokacija
Lesarski lab
za člane
€30
za goste
€45
Prosta mesta: 0/5

...

Usposabljanje za delovno postajo ‘ponk s stroji’ vključuje spoznavanje nabora nepogrešljivih strojev za obdelavo masivnega lesa. Gre za delovno postajo, na kateri les obdelamo in pripravimo za izdelavo končnega izdelka.

Mizarska delovna miza oziroma t.i ponk vključuje ročna in električna orodja, poleg tega pa lahko tukaj uporabljate tudi zajeralno in tračno žago, kombinirani skobeljni stroj, tračni robni brusilnik in horizontalni tračni brusilnik. Na usposabljanju bomo spoznali varno in pravilno uporabo raznih lesnoobdelovalnih strojev ter potek dela v lesarskem labu.

Usposabljanje je primerno za začetnike, ki bodo spoznali, zakaj in kako se posamezni stroji uporabljajo ter se seznanili z osnovnimi tehnikami obdelave lesa in varnostjo pri delu. Naprednejšim uporabnikom z več izkušnjami pa bomo predstavili tudi bolj specifične stroje, s pomočjo katerih se boste lahko samostojno lotili izdelave kompleksnejših projektov.

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!

V primeru neudeležbe, kotizacije za usposabljanje ne vračamo, prav tako ni možna zamenjava termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite po mailu les@center-rog.si.

Poglej še

Nonstop Food

Studio_Nonstop Food_slika1

Ekipo Nonstop sestavljajo trije študentje živilstva Eva Mustafa, Luka Korošec in Gašper Korat. Ukvarjajo se z izkoriščanjem stranskih surovin, ki ostajajo zavržene v agroživilski industriji, še posebej s stranskim produktom proizvodnje ...