Peka sladkih dobrot z drožmi

datum
četrtek
20. 6. 2024
ura
16:00 - 20:00
lokacija
Kuharski lab
za člane
€45
za goste
€60
Prosta mesta: 1/4

...

Na delavnico vabljeni vsi, ki ste usvojili peko kruha z drožmi in bi radi naredili naslednji korak.

Tokrat se bomo lotili peke sladkih dobrot malo drugače in spoznali, katere so tiste, ki jih lahko brez težav naredimo tudi z drožmi. Zamesili in oblikovali bomo značilne francoske brioše, švedske cimetove rolice ter rusko babko v mini obliki. Naučili se bomo, kako zamesiti obogateno kvašeno testo z drožmi in kako zanje skrbeti ter se seznanili s tehniko obdelave testa, t. i. stretch&fold. Pečene in hrustljave dobrote pa bomo na koncu delavnice seveda tudi pojedli.

O mentorici:

Delavnico bo vodila Ksenija Podgrajšek, doktorica s področja prehrane in ustanoviteljica butične pekarne z imenom Pekarna malo drugače, kjer peče več kot 30 različnih vrst kruha in različnih sladkih dobrot. Vsi izdelki so ročno narejeni izdelani z drožmi in ekološkimi sestavinami.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice in da na program ne zamujate. V primeru zamude vstopa ne moremo zagotoviti.

V primeru neudeležbe kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: kuhanje@center-rog.si.

Poglej še

Matej Štefanac

Studii_Matej Štefanac_pendulum 4_2023

Pendulum je namizno svetilo oblikovalca Mateja Štefanaca, ki s svojo dvojno naravo na eni strani omogoča branje in delo, na drugi pa tudi ambientalno osvetlitev prostora. Njegova posebnost je premični senčnik, ki se ga lahko zasuka za 90...