PAPLab: Delavnica izdelave papirja s suhim cvetjem

datum
četrtek
27. 6. 2024
ura
10:00 - 12:00
lokacija
Zeleni lab
za člane
€10
za goste
€15
Prosta mesta: 8/10

...

V času delavnice se bo naš zeleni lab začasno spremenil v PAPLAB, laboratorij za ročno izdelavo papirja.

Pridružite se nam na edinstveni delavnici, na kateri se bomo seznanili s tradicionalnim, več kot 400 let starim postopkom ročne izdelave papirja. Spoznali bomo zgodovino ročne izdelave papirja ter pridobili osnovno znanje o materialih in tehnikah mletja, kuhanja in zajemanja papirnate kaše. Preizkusili se bomo tudi v oblikovanju papirnega lista s sitom in oblikovalnim okvirjem ter oblikovani list poskusili pravilno odtisniti na posebno krpo iz volnenega filca.

Vsak udeleženec delavnice bo lahko izdelal svoj edinstven list ročno izdelanega papirja, ki je krasen za oblikovanje posebnih pisem, voščilnic, knjižnih kazal, vizitk, šatulj in različnih listin.

Na tokratni delavnici bomo izdelali papir iz bombažne kaše, ki jo bomo okrasili s suhim ali sveže nabranim cvetjem.

Delavnica je namenjena odraslim in otrokom od 6. leta starosti.

O mentorjih:

Na vsaki delavnici bosta prisotna mojster in pomočnik mojstra iz mojstrske delavnice za ročno izdelavo papirja PAPLAB.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!

Delavnica bo izvedena ob minimalno 6 prijavah. V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.

V primeru neudeležbe, kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: zeleni@center-rog.si.

Poglej še

Paxia

studii_paxia_promo_2023

Brezpilotni letalnik Blue Voyager se uporablja za avtomatsko vzorčenje vodnih virov in analizo vzorcev med letom. Za produktom stoji startup Paxia, ki ga sestavljajo študentje Domen Trontelj, Tilen Šket in Rok Hladin. S pomočjo visoke t...