PAPLAB: Delavnica izdelave papirja iz japonskega dresnika

datum
sreda
26. 6. 2024
ura
10:00 - 12:00
lokacija
Zeleni lab
za člane
€10
za goste
€15
Prosta mesta: 1/10

...

V času delavnice se bo naš zeleni lab začasno spremenil v PAPLAB, laboratorij za ročno izdelavo papirja.

Pridružite se nam na edinstveni delavnici, na kateri se bomo seznanili s tradicionalnim, več kot 400 let starim postopkom ročne izdelave papirja. Spoznali bomo zgodovino ročne izdelave papirja ter pridobili osnovno znanje o materialih in tehnikah mletja, kuhanja in zajemanja papirnate kaše. Preizkusili se bomo tudi v oblikovanju papirnega lista s sitom in oblikovalnim okvirjem ter oblikovani list poskusili pravilno odtisniti na posebno krpo iz volnenega filca.

Vsak udeleženec delavnice bo lahko izdelal svoj edinstven list ročno izdelanega papirja, ki je krasen za oblikovanje posebnih pisem, voščilnic, knjižnih kazal, vizitk, šatulj in različnih listin.

Na tokratni delavnici bomo ročno izdelani papir ustvarili iz japonskega dresnika, tujerodne invazivne rastline. S tem prispevamo k reševanju problematike invazivnih tujerodnih rastlin po principu krožnega gospodarstva.

Delavnica je namenjena odraslim in otrokom od 6. leta starosti.

O mentorjih:

Na vsaki delavnici bosta prisotna mojster in pomočnik mojstra iz mojstrske delavnice za ročno izdelavo papirja PAPLAB.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!

Delavnica bo izvedena ob minimalno 6 prijavah. V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.

V primeru neudeležbe, kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: zeleni@center-rog.si.

Poglej še

Matej Štefanac

Studii_Matej Štefanac_pendulum 4_2023

Pendulum je namizno svetilo oblikovalca Mateja Štefanaca, ki s svojo dvojno naravo na eni strani omogoča branje in delo, na drugi pa tudi ambientalno osvetlitev prostora. Njegova posebnost je premični senčnik, ki se ga lahko zasuka za 90...