Oloop Prenos znanja: Izvezi si svoj bedž!

datum
četrtek
18. 7. 2024
ura
18:00 - 20:00
lokacija
velika dvorana Centra Rog
brezplačno
Prosta mesta: 0/15

...

Brezplačna ustvarjalna delavnica in predstavitev ustvarjanja tekstilne skupnosti Breja preja iz Škofje Loke.

Vabimo na delavnico improviziranega vezenja z Nino in Anko iz Breje preje, kjer si boš lahko s preprosto tehniko vezenja izdelal_a svojo priponko.

Delavnica se bo začela s predstavitvijo delovanja tekstilne skupnosti iz Škofje Loke in njihovega zadnjega projekta - krpanke oz. quilt-a. Krpanko lahko vidimo kot odejo, lahko pa kot umetniško in politično orodje ter vrsto umetnosti, kjer so ženske od nekdaj prevladovale, kot pravi pisateljica Katy Hessel v knjigi The Story of Art Without Men.

Sledila bo delavnica izdelovanja priponk - Izvezi si svoj bedž!, na kateri bomo ustvarjali na temo skupnosti. Namenjena je vsem, tudi otrokom v spremstvu odrasle osebe. Za udeležbo ne potrebuješ predzadnja, zgolj veselje do vezenja in risanja z nitjo. Delavnici se pridružiš ob 18.00 in jo zapustiš, ko končaš svoj izdelek.

O mentoricah:

Nina Arnuš in Anka Pintar sta ustanoviteljici in vodji Zavoda Tri in tekstilne skupnosti Breja preja. Zanima ju kreativni aktivizem – pletenje, kvačkanje in vezenje povezujeta z aktualnimi družbenimi izzivi. Združujeta skupinsko / skupnostno ustvarjanje, družbeno vključevanje ter medgeneracijsko in medkulturno sodelovanje.

Dogodek je brezplačen, zaradi lažje koordinacije se priporočamo za prijavo.

Pregledna razstava O2OOP in spremljevalni dogodki so nastali v koprodukciji s Centrom Rog in Bienalom tekstilne umetnosti BIEN (Zavod Carnica) ter ob finančni podpori Mestne občine Ljubljana (MOL) in Programa ACF (v Sloveniji 2014-2021).

Poglej še

Hex Haus

studii_hex_promo_2023_1

Projekt HEX HAUS je plod medijskih umetnikov Anžeta Seklja in Staša Vrenka, katerega cilj je razviti serijo avtorskih digitalnih elektronskih zvočil. Pri razvoju posebno pozornost posvečamo ravnotežju med kompleksno uporabo instrumentov,...