Od glave do repa — čiščenje, filiranje in uporaba rib

datum
četrtek
20. 11. 2025
ura
16:00 - 20:00
lokacija
Kuharski lab
za člane
€50
za goste
€65
Prosta mesta: 8/8

...

V Sloveniji pojemo premalo rib, pogosto zato, ker nismo prepričani, kako jih pripraviti. Zaradi negotovosti pogosto kupujemo že očiščene ribe ali zgolj fileje, s tem pa spregledamo njihov pravi potencial in se omejimo le na nekaj poznanih vrst. Na naši delavnici bomo na ribo pogledali s svežimi očmi ter raziskali njeno trajnostno uporabo od glave do repa. Ali ste vedeli, da se lahko ribja koža ali celo luske same spremenijo v hrustljav čips?

Naučili se bomo:

  • izbrati ribo in prepoznati njeno svežino,
  • ribo varno očistiti in jo ustrezno shranjevati ali celo zoriti,
  • filirati ribo na več načinov,
  • uporabiti glavo, kosti, kožo, drobovje in podobno,
  • pripraviti nekaj svežih idej za okusne obroke.

Pridružite se nam in odkrijte preprostost priprave rib od glave do repa.

O mentorju:

Kristjan Bezgovšek je kuhar v ljubljanskem TaBaru v prenovljenem Centru Rog, kjer pod vodstvom chefa Jakoba Pintarja ustvarja prefinjene in inovativne jedi iz skrbno izbranih lokalnih sestavin. S svojim kreativnim pristopom in zavezanostjo trajnostnemu kuhanju navdihuje tako ljubitelje kulinarike kot strokovno javnost.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da svoje osebne stvari pospravite v garderobne omarice, ki vam jih bo pokazal mentor. Na program ne zamujajte, ker s tem motite delovni proces. V primeru zamude vstopa v lab žal ne moremo zagotoviti.

Program poteka v slovenščini, razen, kjer je navedeno drugače.
Program je namenjen starejšim od 14 let, razen, kjer je navedeno drugače.

V primeru odpovedi vas bomo o tem obvestili dva dni pred načrtovanim začetkom. V kolikor se programa ne morete udeležiti, kotizacij ne vračamo, prav tako ni mogoče zamenjati termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o čemer nas prosimo obvestite vsaj 24 ur pred začetkom programa na e-naslov: kuhanje@center-rog.si

Veselimo se vaše družbe in skupnega ustvarjanja.

Poglej še

Hex Haus

studii_hex_promo_2023_1

Projekt HEX HAUS je plod medijskih umetnikov Anžeta Seklja in Staša Vrenka, katerega cilj je razviti serijo avtorskih digitalnih elektronskih zvočil. Pri razvoju posebno pozornost posvečamo ravnotežju med kompleksno uporabo instrumentov,...