Molekularna kuhinja za otroke: sladkarije iz polimerov [20.1.]
20. 1. 2024

Otroci bodo na delavnici izdelali užitne sladkorne paketke iz naravnih polimerov. Spoznali bodo novo vrsto bioplastike, ki je popolnoma naravna in jo je mogoče tudi pojesti, s čimer otrokom pokažemo, da je naša prihodnost lahko tudi brez okolju škodljive plastike. Na delavnici bomo biopolimerom dodajali naravna barvila in okuse ter vanje pakirali sladke in medene dobrote. Izkusili bomo čarovnijo molekularne kuhinje in si na električnem žaru zapakirali kroglice z napitki ali pa si naredili sladke ali kisle bombončke.
Vse dobrote, ki jih ne bodo že sproti pojedli in raztopili v toplih napitkih, bodo po delavnici odnesli domov in z molekularno pojedino razveselili svoje najbližje.
Delavnica je namenjena otrokom od 7. do 15. leta, predhodno znanje ni potrebno.
Mentorji delavnice so ekipa Znanstvenice in znanstveniki proti plastiki in doc.dr. Uroš Novak, ki že več let kreira skupnostno znanost (“citizen science”) in povezuje strast do raziskovanja s podjetniškim pristopom.
Zbor udeleženk in udeležencev delavnice je 5 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Otroci se delavnice udeležijo brez spremstva staršev.
Kotizacij za delavnice ne vračamo. Udeležbo na delavnici je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: info@center-rog.si
Poglej še
Hishka

Projekt HISHKA se ukvarja z izzivi dostopnosti, presežkov, uporabnosti in revitalizacije prehitro preraslih, velikokrat skoraj novih kosov otroških oblačil. HISHKA je krožni trajnostni projekt, sistem in sodobna blagovna znamka otroških ...