Lebdeča roža - kokedama

četrtek
7. 12. 2023

17:00 - 20:00

Center Rog, Zeleni lab

prijava

...

Kokedama je stoletja stara oblika japonske vrtnarske umetnosti in je povezana s prakso gojenja bonsajev. Sestavljena je iz koreninskega sistema rastline, ki je obvezan z mehkim zelenim mahom in zemljo, ki ponujata podporo in prostor za rast rastline. 

Takšno rastlinsko umetnino, ki jo za dekoracijo lahko obesite ali postavite kamorkoli v vašem domu, bomo izdelali v zelenem labu.

V uvodnem delu se bomo pogovorili o primerni izbiri rastline za preobrazbo in se jo naučili pripraviti za postopek kokedame. Nadaljevali bomo z oblikovanjem krogle iz zemlje z ovijanjem rastlin v mah in na koncu pritrdili še vrvice ali verige za obešanje.

Program je namenjen navdušencem nad rastlinami, tako začetnikom kot izkušenim pridelovalcem, ki želijo deliti svoje sobne rastline, razpravljati o njihovi negi in se učiti umetnosti preoblikovanja sobne rastline v kokedamo.

Program bo spodbudil občutek skupnosti med navdušenci nad rastlinami, ki se bodo vključili v živahno izmenjavo rastlin, hkrati pa pridobili znanje o očarljivi umetniški obliki kokedama, ter si izdelali svojo lastno kokedamo.

S seboj lahko prinesete svoje rastline in podtaknjence za medsebojno izmenjavo.

Na delavnico se lahko prijavite preko spodnjega obrazca.

Poglej še

Benedetti Life

Screenshot 2023-10-26 at 21.34.16

Benedetti Life – kjer se srečata modni dizajn in nepopustljiva etika. V srčiki Centra Rog se rojevajo modni izdelki iz inovativnih materialov, kot so usnje iz oliv, izdelki iz alg in svila ustvarjena iz trajnostnega in zimzelenega dreves...