Kvačkane skulpture: soustvarjanje in povezovanje preko umetnosti

datum
četrtek
27. 6. 2024
ura
16:30 - 19:30
lokacija
velika dvorana Centra Rog
brezplačno
Prosta mesta: 12/25

...

Vabljen_a na brezplačen participativni dogodek prostorskega kvačkanja z islandsko tekstilno oblikovalko Hallo Armanns. Tekstilna delavnica se bo osredotočila na skupno ustvarjanje trodimenzionalnih kvačkanih skulptur. Udeleženci bodo sodelovali s praktičnim prispevkom v edinstveno vizijo k skupnemu delu.

Delavnica se bo začela z navodili o preprosti tehniki kvačkanja, s katero bomo ustvarili osnovo skulpture in spodbujali uporabo različnih barv. Po oblikovanju osnove bodo lahko udeleženci nadgradili skulpturo z "risanjem" z nitjo ali dodajanjem nadaljnjih kvačkanih elementov, z namenom da bi vnesli dodaten prostorski vidik. Cilj tega procesa je združiti individualno ustvarjalnost v enoten umetniški izraz.

Delavnica je namenjena mladostnikom in odraslim. Za udeležbo je priporočeno minimalno osnovno predzadnje kvačkanja, vendar naj to ne bo ovira. Delavnici se lahko pridružite kadarkoli znotraj predlaganega časovnega okvira in jo tudi zapustite, kadar želite. Vsak prispevek šteje.

Halla Armanns je oblikovalka pletenin in tekstilna umetnica, ki je leta 2021 diplomirala na London College of Fashion. Trenutno živi na Islandiji, kjer aktivno prispeva k lokalni oblikovalski sceni in svoje delo predstavlja na dogodkih, kot so Design March, Handverk og Hönnun in Knitfest v Blönduosu. Njeni modeli odražajo njene osebne izkušnje, dediščino in okolje, kar ji omogoča, da komunicira kot sodobna pripovedovalka zgodb. Halla je ukoreninjena v vrednotah in spoštovanju rokodelstva, zato daje velik poudarek tradiciji ročnega pletenja. Znana je po tem, da se pri ustvarjanju inovativnih in individualnih kosov poslužuje tradicionalnih tehnik.

Delavnica je brezplačna, zaradi lažje koordinacije se priporočamo za prijavo.

Hallo Armanns Centru Rog gostimo v okviru enotedenske rezidence. Delavnica je del spremljevalnega programa pregledne razstave kolektiva Oloop. Pregledna razstava O2OOP in spremljevalni dogodki so nastali v koprodukciji s Centrom Rog in Bienalom tekstilne umetnosti BIEN (Zavod Carnica) ter ob finančni podpori Mestne občine Ljubljana (MOL) in Programa ACF (v Sloveniji 2014-2021).

Poglej še

Benedetti Life

Screenshot 2023-10-26 at 21.34.16

Benedetti Life – kjer se srečata modni dizajn in nepopustljiva etika. V srčiki Centra Rog se rojevajo modni izdelki iz inovativnih materialov, kot so usnje iz oliv, izdelki iz alg in svila ustvarjena iz trajnostnega in zimzelenega dreves...