Kuharski lab
28. 5. 2024
Kuharski lab je opremljen s sodobno in profesionalno kuharsko opremo kot so parno konvekcijska peč, dvojna prekucna ponev, hitri ohlajevalec, liofilizator, indukcijski štedilnik, salamoreznica, mesoreznica, hladilnik, zamrzovalnik, pomivalni stroj, kuhinjski robot in drugi pripomočki za kulinarična eksperimentiranja.
Namenjen je podjetjem in posameznikom za eksperimentalne projekte na področju kulinarike.
Na usposabljanju se bodo bodoče uporabnice in uporabniki naučili:
● kako pravilno in varno rokovati z delovno opremo in vsemi aparati, ki se nahajajo v labu, da bodo lahko vse kar prostor nudi, tudi učinkoviti uporabljali,
● prepoznavanja in obvladovanja tveganj, ki se pojavljalo pri delu z živili in izhajajo iz opreme, materiala, osebja ali tehnološkega postopka,
● pravil dela in obnašanja ter vzdrževanja higiene, ki so pomemben del ravnanja z živili, da zagotovimo hrano varno za uživanje.
Usposabljanje traja 2 uri in velja za cel kuharski lab. Vodili ga bosta mentorici kuharskega laba Alma Kochavy in Iva Verbnik.
Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!
V primeru neudeležbe, kotizacije za usposabljanje ne vračamo, prav tako ni možna zamenjava termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite po mailu kuhanje@center-rog.si.
Poglej še
Paxia
Brezpilotni letalnik Blue Voyager se uporablja za avtomatsko vzorčenje vodnih virov in analizo vzorcev med letom. Za produktom stoji startup Paxia, ki ga sestavljajo študentje Domen Trontelj, Tilen Šket in Rok Hladin. S pomočjo visoke t...