Usposabljanje: kuharski lab
28. 1. 2025
Kuharski lab je opremljen s sodobno in profesionalno kuharsko opremo kot so parno-konvekcijska peč, dvojna prekucna ponev, hitri ohlajevalec, liofilizator, indukcijski štedilnik, salamoreznica, mesoreznica, hladilnik, zamrzovalnik, pomivalni stroj, kuhinjski robot in drugi pripomočki za kulinarična eksperimentiranja.
Namenjen je podjetjem in posameznikom za eksperimentalne projekte na področju kulinarike.
Na usposabljanju se bodo bodoče uporabnice in uporabniki naučili:
● kako pravilno in varno rokovati z delovno opremo in vsemi aparati, ki se nahajajo v labu, da bodo lahko vse, kar prostor nudi, tudi učinkoviti uporabljali,
● prepoznavanja in obvladovanja tveganj, ki se pojavljalo pri delu z živili in izhajajo iz opreme, materiala, osebja ali tehnološkega postopka,
● pravil dela in obnašanja ter vzdrževanja higiene, ki so pomemben del ravnanja z živili, da zagotovimo hrano varno za uživanje.
Usposabljanje traja 2 uri in velja za cel kuharski lab. Vodili ga bosta mentorici kuharskega laba Alma Kochavy in Iva Verbnik.
***
Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da svoje osebne stvari pospravite v garderobne omarice, ki vam jih bo pokazal mentor. Na program ne zamujajte, ker s tem motite delovni proces. V primeru zamude vstopa v lab žal ne moremo zagotoviti.
Program poteka v slovenščini, razen, kjer je navedeno drugače.
V primeru odpovedi vas bomo o tem obvestili dva dni pred načrtovanim začetkom.
V kolikor se programa ne morete udeležiti, kotizacij ne vračamo, prav tako ni mogoče zamenjati termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o čemer nas prosimo obvestite vsaj 24 ur pred začetkom programa na e-naslov: kuhanje@center-rog.si
Veselimo se vaše družbe in skupnega ustvarjanja.
Poglej še
Dead Stock
David Tavčar se kot oblikovalec zaveda svoje odgovornosti. Verjame namreč, da je z dobro načrtovanim oblikovalskim delom mogoče doprinesti k proizvodnim procesom in tudi k procesu proizvodnje surovin. Delo oblikovalca okolju ne sme povzr...