Korejska tradicionalna jed bulgogi
18. 10. 2025

Vabljeni na delavnico, na kateri bomo raziskovali okuse korejske kulinarike!
Lotili se bomo priprave ene najbolj priljubljenih korejskih jedi – bulgogi. Gre za tradicionalno jed iz tanko narezanega govejega mesa, mariniranega v slano-sladki omaki iz sojine omake, česna, ingverja in sadja. Bulgogi se pripravlja na korejskem žaru, kar mesu ohrani sočnost in mu doda edinstven dimljen priokus. Jedi pa ne spremljajo le meso in marinada – običajno jo postrežejo tudi z rižem ter svežo ali dušeno zelenjavo, kar ustvarja uravnotežen in hranljiv obrok.
V Južni Koreji je bulgogi tako priljubljen, da ga najdete celo v burgerjih!
Na delavnici se bomo pod vodstvom mentorice naučili:
- kako izbrati in pripraviti meso,
- skrivnosti mariniranja za sočno in aromatično jed,
- pravilne tehnike pečenja na korejskem žaru,
- pripravo spremljevalnega riža in zelenjave.
Poleg praktičnega dela bo mentorica razkrila tudi skrivnosti zdrave korejske prehrane ter delila zanimivosti iz bogate korejske kulinarike.
Mentorica:
Hongyi Choi je raziskovalka kulinarike, po poklicu medicinska sestra in arhitektka, ki se posveča povezovanju zdravja, prehrane in korejske fermentacijske tradicije. Vodila je številne kuharske delavnice v okviru Salad Master Korea, pri čemer se osredotoča na fermentacijo in recepte za krepitev zdravja ter preprečevanje bolezni. Njeno raziskovanje zajema zdravilne lastnosti tradicionalnih korejskih fermentiranih živil, kot so doenjang, cheonggukjang, sojina omaka in makgeolli. Trenutno živi v Sloveniji, kjer raziskuje povezave med lokalnimi ekološkimi sestavinami in korejsko kulturo fermentacije ter zagovarja trajnosten in radosten pristop k prehrani.
Delavnico smo pripravili v sodelovanju z Inštitutom kralja Sejonga Ljubljana (KSI Ljubljana).
***
Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da svoje osebne stvari pospraviš v garderobne omarice, ki ti jih bo pokazala mentorica. Na program ne zamujaj, ker s tem motiš delovni proces. V primeru zamude vstopa v lab žal ne moremo zagotoviti.
Program poteka v slovenščini, razen kjer je navedeno drugače.
V primeru odpovedi te bomo o tem obvestili dva dni pred načrtovanim začetkom.
V kolikor se programa ne moreš udeležiti, kotizacij ne vračamo, prav tako ni mogoče zamenjati termina. Udeležbo lahko preneseš na drugo osebo, o čemer nas prosimo obvesti vsaj 24 ur pred začetkom programa na e-naslov: kuhanje@center-rog.si
Veselimo se tvoje družbe in skupnega ustvarjanja.
Poglej še
Lufta

Lufta je inovativen in okolju prijazen stol, ki je napihljiv in ga lahko uporabljamo tako v notranjih kot tudi v zunanjih prostorih. Namenjen je vsem, ki v pohištvu iščejo trajnost in odgovornost do okolja. Zaradi svoje lahke in prenoslj...