Javno vodstvo po razstavi O2OOP z Zalo Orel (BIEN) in kolektivom Oloop

datum
sobota
22. 6. 2024
ura
12:00 - 13:00
lokacija
velika dvorana Centra Rog
brezplačno
Prosta mesta: 32/35

...

Vabljen_a na prvo javno vodstvo po pregledni razstavi O2OOP! Skupaj s članicami skupine Oloop in Zalo Orel, programsko vodjo Bienala tekstilne umetnosti BIEN, se bomo sprehodili skozi dvajsetletno družbeno-oblikovalsko prakso skupine.

Oloop že več let ustvarja tekstilne produkte in umetniška dela, ki se povezujejo in oplajajo z drugimi tekstilnimi skupnostmi in posamezniki, zato je bilo tesno in plodno povezovanje z Bienalom tekstilne umetnosti BIEN neizbežno. Zala Orel bo na vodstvu predstavila pomen kolektiva Oloop za tekstilno umetnost v Sloveniji in se s pomočjo razstavljenih del osredotočala na pomembne družbene učinke, ki nastajajo ob njihovem ustvarjanju.

Zbor za voden ogled je ob 12. uri v veliki razstavni dvorani – 1. nadstropje.

Dogodek je brezplačen, zaradi lažje koordinacije se priporočamo za prijavo.

Pregledna razstava O2OOP in spremljevalni dogodki so nastali v koprodukciji s Centrom Rog in Bienalom tekstilne umetnosti BIEN (Zavod Carnica) ter ob finančni podpori Mestne občine Ljubljana (MOL) in Programa ACF (v Sloveniji 2014-2021).

Poglej še

Dead Stock

Studio_David Tavčar_slika1

David Tavčar se kot oblikovalec zaveda svoje odgovornosti. Verjame namreč, da je z dobro načrtovanim oblikovalskim delom mogoče doprinesti k proizvodnim procesom in tudi k procesu proizvodnje surovin. Delo oblikovalca okolju ne sme povzr...