Izdelava kombuče z medom
9. 3. 2024

Delavnica je namenjena vsem, ki prisegajo na domače in naravno in kombučo »varijo« kar doma, saj je tista s trgovskih polic pasterizirana, s čimer izgubi mnoge blagodejne lastnosti. V ceno delavnice je vključena tudi goba scoby, s katero boste z gojenjem kombuče lahko nadaljevali tudi v domači kuhinji. Gre za gobo, ki jo sestavlja simbioza kulture kvasovk in bakterij ocetnega kisanja in se uporablja kot osnova za fermentacijo, podobno kot pri kefirju.
Kombuča je izredno zdrav probiotični napitek, ki izvira iz daljnega vzhoda, tam so tej pijači pravili tudi »čaj nesmrtnosti«. Zadnja leta postaja vedno bolj prepoznana in priljubljena tudi pri nas. Gre za fermentiran čaj, ki ima lahko različne okuse, a se ga običajno ne pripravlja z medom, saj ta kot antiseptik zavira fermentacijo. Izkušen čebelar in apiterapevt Marjan Marolt nas bo vpeljal v skrivnosti izdelave tega napitka ter bo na delavnici predstavil načine, kako je mogoče izdelati tudi kombučo z medom! Delavnica bo sestavljena iz teoretičnega uvoda in praktičnega prikaza izdelave s pokušino različnih izvedb kombuče.
Zbor udeleženk in udeležencev je 5 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog.
Udeležbo na delavnici je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov:
info@center-rog.si
Poglej še
Benedetti Life

Benedetti Life – kjer se srečata modni dizajn in nepopustljiva etika. V srčiki Centra Rog se rojevajo modni izdelki iz inovativnih materialov, kot so usnje iz oliv, izdelki iz alg in svila ustvarjena iz trajnostnega in zimzelenega dreves...