Indijska kuhinja iz prve roke
13. 5. 2024

V Centru Rog bo zadišalo po indijski kulinariki, saj pri nas gostuje Jyoti S Bhandari, ki nas bo na delavnici naučila pripravljati okusne zelenjavne zvitke samose, brez katerih ne mine nobena zabava v Indiji. Odlične so tudi kot prigrizek na poti, v službi ali kot popoldanska malica. Indijci jih običajno polnijo z mešanico pretlačenega krompirja, čebule, leče in graha, ki jo začinijo ingverjem, čilijem in drugimi začimbami. Pripravimo jih lahko tudi z mesnim nadevom, posebna poslastica pa so sladke samose. Delavnica je odlična priložnost za spoznavanje indijske kulinarike iz prve roke.
Naučili se bomo, kako samose pripraviti ''z nule''. Pripravili bomo testo, oblikovali trikotnike, jih napolnili, zvili in zlato ocvrli.
Ker pa nobena indijska zabava ne more miniti brez posladka, bomo pripravili tudi sladko gajar halvo. Ta tradicionalna sladica s severa Indije je še posebej priljubljena pozimi, ko dozori sladko korenje, ki je glavna sestavina te sladice, ki po teksturi spominja na korenčkov puding. Indijske družine gajar halvo rade začinijo s kardamonom v prahu in žafranom ter okrasijo s praženimi indijskimi oreščki.
O mentorici:
Jyoti S Bhandari je svojo ljubezen do hrane in kuhanja doma v Indiji spremenila v uspešen posel. Je ustanoviteljica blagovne znamke ''Mausi'', zdravih in avtentičnih, že pripravljenih jedi brez konzervansov ali ojačevalcev okusa. V domači Indiji je kot sodnica sodelovala tudi v številnih kuharskih tekmovanjih.
***
Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti.
Delavnica bo izvedena ob minimalno 6 prijavah. V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.
V primeru neudeležbe, kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: kuhanje@center-rog.si.
Poglej še
Hex Haus

Projekt HEX HAUS je plod medijskih umetnikov Anžeta Seklja in Staša Vrenka, katerega cilj je razviti serijo avtorskih digitalnih elektronskih zvočil. Pri razvoju posebno pozornost posvečamo ravnotežju med kompleksno uporabo instrumentov,...