Flamingo – obesek ali uhani

datum
sobota
29. 6. 2024
ura
10:00 - 13:00
lokacija
Lab za nakit
za člane
€10
za goste
€10
Prosta mesta: 1/6

...

Obogatite svojo zbirko nakita pred poletjem z unikatnim obeskom ali uhani v obliki flaminga.

Na tej zabavni delavnici vas bomo vodili skozi celoten postopek izdelave kovinskega nakita.

Naučili se boste osnov žaganja, piljenja in brušenja kovine, ki vas bodo pripeljali do popolnega končnega izdelka.

Začeli boste z manjšimi kosi pločevine, na katere boste nalepili ali izrisali motive ptičkov in jih po navodilih mentorja izžagali. Izžagan izdelek boste nato popilili, pobrusili in pripravili vse potrebno za vpenjanje na obesek ali uhane.

Da bo nakit še bolj barvit, boste lahko z različnimi suhimi barvicami pabarvali pripravljene kovinske osnove in jih zaključili v obliki visečih uhanov ali obeska za verižico.

Delavnica je primerna za najstnice in najstnike ter odlično izhodišče za vse, ki se šele učite izdelovati nakit. Predznanje ni potrebno.

O mentorjih:

Tečaj bosta vodili mentorici laba za nakit.

Zlatarska mojstrica Tina Mežek s svojo strastjo do umetnosti nakita razvija široko paleto veščin in znanja. Kot mentorica v Zlatarski Šoli v Tržiču in del ekipe v Labu za nakit v Rogu, svoje znanje prenaša na navdušene posameznike.

Peter Dragolič se je za osnovni zlatarski poklic izpopolnjeval pri zlatarstvu Loboda v Ljubljani. Kasneje je pridobil naziv "zlatarski mojster". Pot ga je nato odpeljala v Avstralijo, kjer je na zlatarskem področju deloval skoraj pet let in se specializiral na področju poznavanja in brušenja dragih kamnov. Center Rog se mu zdi enkratna priložnost za predajanje znanja na druge, ki si želijo oblikovati in izdelovati nakit.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!

Delavnica bo izvedena ob minimalno 4 prijavah. V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.

V primeru neudeležbe, kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: nakit@center-rog.si.

Poglej še

Paxia

studii_paxia_promo_2023

Brezpilotni letalnik Blue Voyager se uporablja za avtomatsko vzorčenje vodnih virov in analizo vzorcev med letom. Za produktom stoji startup Paxia, ki ga sestavljajo študentje Domen Trontelj, Tilen Šket in Rok Hladin. S pomočjo visoke t...