Domače jedi iz vlečenega testa

datum
četrtek
24. 10. 2024
ura
17:00 - 21:00
lokacija
Kuharski lab
za člane
€40
za goste
€55
Prosta mesta: 0/10

...

Se spomnite, kako so naše babice iz preprostih sestavin pripravljale številne slastne jedi iz vlečenega testa? Pridite na delavnico, na kateri bomo oživili znanje naših babic in se naučili sami pripraviti vlečeno testo, namesto, da bi ga kupili v trgovini. Izvedeli bomo, kako izbrati pravo moko in predstavili nekaj idej, kako novo znanje uporabiti v enostavnih jedeh. Vlečeno testo je osnova za različne slane in sladke zavitke, štruklje in druge slastne jedi, ki jih bomo pripravili tudi na delavnici.

Pridružite se nam, zavihajte rokave in izpilite svoje kuharske spretnosti.

Delavnica je namenjena odraslim, ki želijo pripravljati zdravo in domačo hrano. S seboj prinesite posodo, da boste lahko na delavnici pripravljene dobrote odnesli tudi domov.

O mentorici:

Delavnico bo vodila živilska tehnologinja Iva Verbnik, ki že 35 let raziskuje in se izobražuje na področju prehrane in njenega vpliva na človekovo zdravje. Verjame, da lahko zase veliko naredimo sami, vendar pa je potrebno za to imeti določeno znanje. Prepričana je, da vse kar potrebujemo, raste v našem domačem okolju - namesto živil iz daljnih dežel, moramo le obuditi znanje naših prednikov, ki so si znali pomagati z domačimi živili in zdravilnimi zelmi.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da svoje osebne stvari pospravite v garderobne omarice, ki vam jih bo pokazal mentor. Na program ne zamujajte, ker s tem motite delovni proces. V primeru zamude vstopa v lab žal ne moremo zagotoviti.

Program poteka v slovenščini, razen, kjer je navedeno drugače.

V primeru odpovedi vas bomo o tem obvestili dva dni pred načrtovanim začetkom.

V kolikor se programa ne morete udeležiti, kotizacij ne vračamo, prav tako ni mogoče zamenjati termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o čemer nas prosimo obvestite vsaj 24 ur pred začetkom programa na e-naslov: kuhanje@center-rog.si

Veselimo se vaše družbe in skupnega ustvarjanja.

Poglej še

Nonstop Food

Studio_Nonstop Food_slika1

Ekipo Nonstop sestavljajo trije študentje živilstva Eva Mustafa, Luka Korošec in Gašper Korat. Ukvarjajo se z izkoriščanjem stranskih surovin, ki ostajajo zavržene v agroživilski industriji, še posebej s stranskim produktom proizvodnje ...