Domače jedi iz vlečenega testa
19. 1. 2024

Vlečeno testo je osnova različnih slastnih jedi, kot so slani in sladki zavitki, štruklji in podobno. Na kuharski delavnici bomo oživili znanje naših babic ter se, namesto, da takšno testo kupimo v trgovini, naučili, kako ga pripravimo sami. Ugotovili bomo, kako izbrati pravo moko in predstavili nekaj idej, kako novo znanje uporabiti v nekaj enostavnih jedeh.
Delavnica je namenjena odraslim, ki želijo pripravljati zdravo in domačo hrano. Vodila jo bo živilska tehnologinja Iva Verbnik, ki že 35 let raziskuje in se izobražuje na področju prehrane in njenega vpliva na človekovo zdravje. Verjame, da lahko zase veliko naredimo sami, vendar pa je potrebno za to imeti določeno znanje. Prepričana je, da vse kar potrebujemo, raste v našem domačem okolju - namesto živil iz daljnih dežel, moramo le obuditi znanje naših prednikov, ki so si znali pomagati z domačimi živili in zdravilnimi zelmi.
Zbor udeleženk in udeležencev delavnice je 5 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog.
Kotizacij za delavnice ne vračamo. Udeležbo na delavnici je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: kuhanje@center-rog.si.
Poglej še
Paxia

Brezpilotni letalnik Blue Voyager se uporablja za avtomatsko vzorčenje vodnih virov in analizo vzorcev med letom. Za produktom stoji startup Paxia, ki ga sestavljajo študentje Domen Trontelj, Tilen Šket in Rok Hladin. S pomočjo visoke t...